resim
Steven Nzonzi
Takım:Konyaspor
Mevki:Ön Libero
Yaş:35
Boy:1.96
Uyruk:Fransa
  • 348
    kendisi ne tam manasıyla bir çapa ne de tam manasıyla 6 numara gibi adlandırılabilir. benim tanıdığım nzonzi her oynadığı takımın liderlerinden, en önemli silahlarındandır. bu yüzden sadece top kapması, pas oranı, hava topu üstünlükleri gibi tekil istatistikler ile değerlendirilemez, beklenti hep daha yüksek daha total olarak düşünülür. roma'nın onu bırakmasını biraz daha oyun planı değişikliği olarak düşünebiliriz, kendisi tek bir istatistik değil bir oyun planı karşılığıdır. zaten kimse sadece bir çapa yada 6 numaraya 25-30m euro bandında paralar ödemez. özellikle sevilla'da oynarken net olarak takımının çok önemli bir yıldızıydı.

    nzonzi'yi melo veya bir başkası ile karşılaştırmak uygun değildir. bu seviyedeki topçular kendilerine has özellikleri ile yıldız statüsüne çıkarlar, bu sebeple onun gibi bunun gibi olacak mı şeklinde düşünmemek gerekir. tıpkı melo üzerinden düşünmemiz yada sneijder, hagi, drogba gibi kıyas yapmamamız gerekliliği gibi. her biri kendine has kimse ile karşılaştırmaya girmeden kendi statülerini kazanmış yıldızlardır, ben nzonzi'yi de bu sınıfta değerlendirmekteyim.

    tek kıyas yapabileceğimiz yada tarihimizde bırakacak olduğu izin seviyesini bizimle yani taraftar ile göstereceği iletişimi veya uyumu olarak gösterebiliriz. bir tek bu konu üzerinden başka yıldızlarımız ile karşılaştırabiliriz. melo ile yakaladığımız uyumun %40'ını yakalamamız durumunda dahi tarihimize çok önemli katkıları olacağını düşünmekteyim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın