resim
José Mário dos Santos Félix Mourinho
Görev:Teknik Direktör
Takım:Fenerbahçe
Yaş:61
Uyruk:Portekiz
  • 1995
    tesadüf mü'dür bilinmez; milan'ın 2004-05 sezonun efsane üçlüsündeki kaka, shevchenko ve crespo'nun kariyerlerinin düşüşe geçtikleri teknik direktördür. crespo 2005 yazında tekrar chelsea'ye döndüğünde mourinho takımın başındaydı ve ilk 11'e girmekte zorlandı. o sezondan itibaren bir daha eski crespo imajı kalmadı.

    2006 yazında chelsea'ye transfer olan shevchenkoydu. takımının sahibi rus milyarder abramovich bir sene öncesinden peşinde koştu. italyan kulübü "sheva parayla satılık değil" deseler de 2006 yazında chelsea shevchenko'yu kadrosuna kattı. ama sheva'da eski partneri crespo gibi mourinho'nun takımında kariyeri düşüşe geçti.

    yıllar sonra bu üçlünün en genç ismi kaka ile mourinho'nun yolu real madrid'te kesişti. dünya kupasında sakat sakat mücadele eden bana göre son top class brezilya'lı(neymar benim için ronaldinho,ronaldo,kaka seviyesinde değil) sezon öncesi ameliyat oldu ve uzun süre top oynamadı. mourinho ise onun yokluğunu mesut özil'le doldurdu ve sakatlıktan dönen kaka iyi maçlar çıkarsa'da her zaman mesut'un arkasında rotasyon oyuncusu olmaktan kurtulamadı.

    tabii bunlar mourinho'nun benim için ne kadar büyük bir teknik adam olduğu gerçeğini değiştirmez. bir dönem loser damgası yiyen real, chelsea ve inter'e büyük bir özgüven getirmiştir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın