• 35271
    "aziz yıldırım döneminde başlamıştı 1959 senesi öncesi şampiyonluk çalışmaları. bu bir süreçtir, devam ediyor. bu konu son zamanlarda fenerbahçe tarafından çok gündeme getiriliyor. böyle bir istekleri var. böyle bir şeye lüzum var mı, yok mu yönetim kurulu olarak kendi içimizde tartışmamız gerektiğine inanıyorum. burası bir hukuk devleti. sporda da hukuk var. bize böyle bir resmi müracaat da yok. kamuoyunda, medyada konuşuluyor ama bize gelen bir olay yok.

    sahada oynayacak yabancı sayısına bir kısıtlama getirmemiz gerekiyor. acaba bunu 8'e, 9'a düşürürsek daha mı iyi olacak? bunu göreceğiz.

    artık kulüplerimizin uefa'dan ceza alma tehlikesinden önce biz varız. kadro kısıtlaması, transfer yasağı ve puan silmeye kadar çok önemli cezaların uygulanacağı talimatnameyi açıkladık. artık durum eskisi gibi değil. kulüplerimizin toplam 14 milyar borcu var. bunun %80'i 4 büyüklerin. süper lig'deki 18 takımın 10'unun borcu yok. her kulübün harcama limitini çıkaracağız. harcama limitini aşarlarsa belki ocak ayında transfer yasağı, kadro kısıtlaması veya puan silme cezaları olacak.

    bülent yıldırım ve serkan çınar kararları mhk'nin kararıdır. biz de onayladık. 'galatasaray lehine 2 karar verdi diye, böyle oldu.' şeklinde kamuoyunda tamamen yanlış bir şey var. benim açıklamalarımın tamamını izlerseniz böyle bir şey olmadığını söyledim. fikret orman 'eski hakemlerin yaptığı hataları hazmedemiyorum, yeni hakemler gelsin, onlar hata yapacaksa yapsın' demişti. yeni mhk bu yönde yürüyor. yeni birçok isimle yola devam edecekler. inşallah da başarılı olurlar.

    uefa, var konuşmalarının yayınlanmasını istemiyor. hollanda yayınlamış olabilir ama bütün ülkelerde bu kayıtlar yayınlanmıyor. biz de bu direktiflere göre yayınlamıyoruz. bu yıl da böyle bir karar alınmış ve buna devam edeceğim. abdurrahim albayrak'ın bir iddiası (var kayıtlarıyla ilgili) oldu. bunun sonlanmasını ve kamuoyunda daha çok konuşulmasını istemiyoruz. federasyon olarak kendi içimize baktık. böyle bir şey olmuş olabilir mi? olmadığına inanıyoruz."

    nihat özdemir
App Store'dan indirin Google Play'den alın