• 4
    ünal aysal geldiğinde fenerbahçe'nin gerisinde kalmış bir galatasaray vardı. fatih terim ile güzel bir kadro kurarak önce fenerbahçe'yi yakalamamıza, sonrasında drogba sneijder gibi isimleri bağlantıları sayesinde* kadroya katarak ciddi üstünlük sağlamamızı sağlayan ancak bu dönemde galatasaray başarısını fatih terim ile paylaşmakta sıkıntı yaşayan terim ile girdiği ego savaşında kısa vadede olmasa bile uzun vadede kaybeden olarak çıkan bir başkan.

    terim sonrasında mancini hamlesini de başarılı bulsam da, o devre arası yapılan alex telles dışındaki transfler fiyaskoları nedeniyle kulübün maddi gücünü ciddi anlamda düşürmüştür.

    kendisi döneminde iki yıl üst üste şampiyonlar ligi gruplarından çıkan bir galatasaray vardı ancak terim sonrası güvendiği futbol aklı kendisinin sonunu hazırladı.

    yine de basketbol finallerinde fenerbahçe maçına takımı çıkarmayacak kadar taşşaklı bir duruşu vardır. severiz, sayarız.

    mustafa cengiz ünal başgan kadar şaşalı olmasa da tam bir bürokrat. nerede ne söylemesi gerektiğini, bir işi nasıl yapması gerektiğini bilen kültürlü ve zeki bir başkan. ünal aysal'dan farkı kendisini ön plana atmadan işini yapıyor ve futbol yönetimini tamamen terim'e devretmiş durumda. yani ünal aysal'ın yaptığı gibi terim'in ilk üç tercihini görmezden gelip 4. tercihine gitmiyor, terim'in istekleriyle kulübün maddi çıkarlarının aynı anda gözeten bir yönetim sergiliyor.

    elbet hataları var, elbet eksikleri var ancak şu bir gerçek ki son 30 yılda başarılı başkan olarak saydığımız kim varsa fatih terim ile başarılı. mustafa cengiz bunun farkında ve hocayla uyum içinde çalışmaya özen gösteriyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın