resim
Steven Nzonzi
Takım:Konyaspor
Mevki:Ön Libero
Yaş:35
Boy:1.96
Uyruk:Fransa
  • 138
    roma’yı sevdiğim için kendisini de en az 7 8 maç izledim. ben fizik, imaj ve tarz olarak kendisini hep luyindama’nın ön libero versiyonu olduğunu düşünmüştüm. benzer şekilde dikine paslar, sakin ve kendinden emin oyun görüşü, kule gibi korkutucu bir fizik. geldiği anda en büyük zafımız olan kaleden itibaren topla oyundan çıkamamak sorunumuz büyük ölçüde çözülecektir.
    peki bu ne demek?
    zaten ileride teknik, zeki, ne yaptığını bilen oyuncularımız var. nzonzi-seri-belhanda bağlantısı, defansımızın rahatlaması ve top geri gelene kadar pozisyona girebilmesi demek. hazırlık maçlarında büyük sorun yaşamış olma sebebimiz, defansımızın zayıf olması değil, topun kale atışından sonra beklenmedik derecede hızlı şekilde geri gelmesi ve defansımızın bu ani geri dönüşlere şaşırıp pozisyon alamamasıydı. nzonzi burada top saklar, havadan veya yerden ileriye doğru oynamaya gayret eder. kendisinin varlığı arkasındaki marcao ve luyindama’nın da seçeneklerini çoklar ve onlara bir sigorta işlevi sağlar.
    önünde seri ve belhanda gibi iki teknik oyuncu olması da büyük şans. ayrıca uzun boylu ve fizik olarak acaip güçlü oyuncudur. dediğim gibi luyindama’nın ön libero versiyonu olduğunu düşünün. bence heyecanlanmalıyız.
    hız konusunda bile isteye yazılan yalanlara gelecek olursak:
    yarış atı aramıyoruz. istasyon oyuncu arıyoruz. ayrıca madem hız değerleri isteniyor, buyrun üşenmedim araştırdım. avrupa’nın büyük takımlarının ön liberolarının nzonzi ile kıyaslaması:
    man utd ön liberosu matiç’den, arsenal def orta sahası xhaka’dan, liverpool ön liberosu fabinho’dan hız değerleri yukarıda. hem de referans olarak o çok bayıldığınız menajerlik oyunlarında verilen bu. sağlama olarak fifa 19 + pes 19 değerlerine de baktım sonuç bu şekilde. manchester city orta sahası fernandinho ile eşit olarak değerlendirilmiş adamın hızı. juve merkez orta sahası khedira
    ile hız değerleri aynı.
    bu ne demek? o pozisyonda istasyon ve kesici olacak adamın illa velakin dana gibi hızlı olması gerekmiyor demek.
    ben demiyorum o her dakika referans verilen menejerlik simulasyonları söylüyor. umarım bu yavaşlık palavrası da burada kapanır. birileri ortaya saçma sapan bir argüman atıyor bari sizler galatasaray sözlük ortamına bu cahilce yorumları taşımayın. bu “mevkisine göre hızlı değil” iddiası yalan ve yanlış çünkü.
App Store'dan indirin Google Play'den alın