• 12956
    çok enteresan insanların yazdığı sözlük. düşünce özgürlüğü var, buyursunlar yazsınlar. ama eleştiri tahtasına kendileri oturtulunca da üzülmesinler. neden mi? düşünce özgürlüğü var.

    bu enteresan insanların bir kısmı üç kuruşa beş değil, sekiz yüz otuz beş köfte yemek istiyor. istiyorlar ki marcao ve luyindama ikilisi hatasız oynasın. istiyorlar ki 185'lik marcao hiç hava topu zafiyeti yaşamasın. istiyorlar ki topla riskli çıkan luyindama hiç top kaybetmesin. şu iki oyuncunun toplam bonservis maliyeti 15 milyon euro'nun altında.

    ben gibson, willy boly, wesley hoedt... şu adamlar hangi takımda oynuyor biliyor musunuz? peki şu adamlar kaç milyon eurolara transfer yapmış? peki bu adamlar nasıl hatalar yapıyor biliyor musunuz? yani biliyor olsanız da anlamıyor olacaksınız ki luyindama'ya falan servet çetin diyorsunuz. bunun hakan şükür yerine ersen martin oynatmaktan bir farklı yok. komik.

    bu insanların bir kısmı futbolcu beğenmiyor. elneny, schneiderlin, joao mario, nzonzi, tarkovski, kübrik, zeki demirkubuz, nuribigeceylan... hiç biri beğenilmiyor. biri afrikalıymış da, biri everton'da oynayamıyormuş da, biri çok ofansif sekizmiş de, biri ağırmış da. beğenilmeyen oyunculara bak hey allahım sen sabır ver. şu sözlükteki altı numara fetişi de can sıkıcı ama hadi ona taktiksel görüş diyelim geçelim. ya sizin beğenmediğiniz adamların üçünün oynadığı orta sahaya süper ligden random oyuncu atsak o takım ligi ilk dörtte bitirir. ne yapıyorsunuz siz? sakın genç falan demeyin. burada yunus akgün'e yapılanlar ortada. ozan kabak'a "penaltü yaptürüyür öynamazün" diyenler de hala burada yazıyor, görüyoruz. siz altyapıdan gelene sabır gösteremiyorsunuz, bir de para verip aldığımız gence mi göstereceksiniz? ya siz bruma'ya, telles'e çöp dediniz be. el insaf.

    bu insanların bir kısmı yönetici beğenmiyor. özhan canaydın kötü, aysal kötü, faruk süren kötü, mustafa cengiz zaten bilmediğim 81326 farklı nedenlerden dolayı istifa etmeli. ama bakıyorsun takım 23. şampiyonluğa koşmaya çalışacak. en yakın rakibi 19. şampiyonlukta. ay ama çok pardon, bunun nedeni yangıncı taraftardı. onların müthiş tepkileri olmasa vefaspor olurduk. yaşa yangıncı yaşa.

    abdürrahim albayrak herhalde alışmıştır tepkilere. adam uhud savaşından beri galatasaray taraftarından tepki görüyor ama bulunduğu zaman takım şampiyon oluyor.

    bu insanların bir kısmı fatih terim'e fatih terim'de olmayan özelliklerden dolayı sallıyor. yahu fatih terim lise terk bir adam. lise terk adam italyanca konuşabiliyor, ülkesinde mesleğinin en iyisi, ülke şartlarına rağmen inanılmaz işler başarmış. ama tatmin olmak yok. beğenmek yok. ne var? niye 4-1-4-1 deniyor var. sana ne? sen bilirkişi misin? sen uzman mısın? ya otur, izle. yenersek oley de. yenilirsek 3-5 dakika söv, geç. yahu maç kaybediyoruz 16 sene sonra biri çıkıp diyor ki 16 sene önceki maçta fatih terim 23. dakikada yere yanlış sümkürdü. ööf.

    yahu fatih terim elinden geldiği kadar kendini güncelliyor, çabası var, biraz takdir edin. hep sallama, hep sallama. siz çay mısınız ya?

    bir de makul, mantıklı insanlar var. yazıya böyle girmek de killa hakan gibi oldu. neyse, bu mantıklı insanların bir kısmı kendi favori sporu hakkında yazıyor. bir kısmı taktikler hakkında yazıyor. bir kısmı ne dediler kısmında gündemi takip etmemizi sağlıyor. bir kısmı gencecik oyuncular hakkında ilk entryleri yazıyor. bir kısmı az, öz mizahi şeyler yazıyor.

    ama bu insanların sayısı az. sözlüğü sabah mustafa cengiz istifa ile açıp akşam fatih terim istifa ile kapıyoruz. gün ortası da abdürrahim, luyindama, marcao, mariano ile geçiyor.

    bunun tutkuyla, hep iyisini istemekle falan alakası yok. ya abi bu kadar iyisini istiyorsanız atın kariyerleri çöpe, bir taş da siz atmaya çalışın. çok tutkulusunuz ya. aa ne oldu, yoksa mantığınız işinizi bırakmayın mı dedi? e o mantık neden hep çalışmıyor?

    neyse, gluk gluk gluk ya.
App Store'dan indirin Google Play'den alın