2019-20 Hazırlık Maçı
22:00 Artemio Franchi
4 - 1
  • 250
    teknik heyetin buradaki sözlük yazarları kadar üzüldüğünü zannetmediğim maç.

    yahu zaten hepimizin malumu bu takım daha 10 gündür birarada. daha bu oyuncuların fizik seviyelerini yukarı çekmekle uğraşmaya vakit bulamamış bir de aman fiorentina'ya rezil olmayalım diye oturup maça özel taktik mi çalıştıracaktı?

    e bir de fiorentine geçen yılki rezil sezonun üstüne bu yıla hızlı başlamak istiyor belli ki, kadro canavar gibi. en tehlikeli oyuncuları yedeklerde olmasına rağmen taş gibi top oynadılar. bizim takımda da bütün oyun ezberi bozulmuş, yeni oyun için minimum seviyede taktik antrenman yapılmış. tabi doğal olarak orta saha kaldı yayla gibi bomboş. orta saha boş olunca stoperler çıktı öne. geri 4'lü bozuldu bu sefer beklerin özellikle sağ kanadın savunma zaafları kabak gibi çıktı meydana.
    muslera'm olmasa belki 6-7 olacaktı maç. bu maç neden oynandı diyebilirsiniz.

    yıl içinde çok sık 3 günde 1 maç yaptığımız döneme gireceğiz maç kondisyonu açısından düşünülmüş olabilir, terim'in ilişkileri sayesinde ayarlanmış hazırlık maçından ziyade bir dostluk mücadelesi olarak düşünülmüş olabilir.
    sözlük fazla sıkıldı o yüzden gereğinden çok ciddiye aldı bu maçtaki oyunu.
    arkadaşlar oyun berbat ben de kabul ediyorum, evet takım yerleşemedi, savunmada bok gibiydik. ama daha 10 gündür birarada takım.

    üstüne bir de orta sahadaki iki oyuncumuz da gitmiş, yerine yalnızca seri gelmiş.

    giden oyunculardan birisi çapa rolunde*, birisi sağa sola saldıran enerjik ama hata yapmaya çok müsait olan bir orta oyuncuyken, gelen adam ne fernando kadar defansif ve çapa, ne de ndiaye kadar atletik.

    ha, belli ölçüde atletik, topu kullanma konusunda da 2012 selçuk'tan bile daha iyi. * ama tamamen farklı bir oyuncu.

    takımın, özellikle stoper ikilisinin oyun ezberi tamamen taca çıkmış, pek fazla oyun tecrübesi olmayan genç ikili de bol bol hata yapmış.

    vallahi fatih hoca siz kadar ciddiye alsa biz orada fiorentina'yı yener gelirdik. yani 18/19'da avrupa ligi son 32 turunda mücadele ettiğimiz benfica maçında takım bir şeyler deneyip de yapamadı ve yenildi. o takım topu tutmaya, topu çevirmeye falan çalışmıştı ama yapamamıştı.
    ama bugün herkesin de eleştirdiği gibi hiçbir şey denemedik.
    yani belli ki özel bir çalışma yapılmamış, rakip böyle böyle, siz de şunları bunları deneyecekseniz çıkın oynayın bakalım denmiş.(u: bu kadar basit değil tabiki ama ciddiye alınıp özel çalışma yapılmamış, kamp planı neyse ona göre devam edilmiş)

    bunu da eleştiri olarak almayın kaç yıllık td hayatında lig maçında çıkın oynayın bakalım dememiş demez de bu saatten sonra.

    hani bu maçta çıkarılacak bir sonuç yok.
    -"takım taktik çalışmalı"
    + hadi canım? bunu teknik heyet hiç bilmiyordu ya nasıl akıl ettin *

    takım tabiki oyununu oturtmak için taktik çalışacak. ancak bu maç, yoğun taktik antrenmanlarından öncesine denk geldi. tek olay bu.

    geçen yılın ilk devresindeki gibi 60 dakikalık takım istemiyor terim belli ki. geç gelen oyunculara özel dayanıklık/kondisyon antrenmanları devam ediyor.

    e bu maçlarda oynayan oyuncuların yarısından çoğu geç geldi. doğal sonuç bunlar.
    takmayın bu kadar kafaya. 4-6. hafta maçlarımızı gümbür gümbür bir oyunla kazanırız.

    ha noldu yine kötü oyun devam etti, zaten o zaman eleştirmek normal olanı.

    yani olağan olan sizin istediğiniz gibi değil diye olağan olanı anormal eleştirmek saçma. terim'in gs başında yanlış saymadıysam 11. sezon başlangıcı. bunların neredeyse hiçbirinde birkaç maçlık emirates cup, 3-0lık liverpool galibiyetleri gibi istisnalar hariç iyi bir oyun oynadığımızı hatırlamam.

    ki o maçlardan önce de hocamın oturup taktik kastığından da eminim, hoca sever şov yapmayı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın