• 284
    sözlük genelinde kendi içimizde anlaşamadığımız kavramlardan sadece bir tanesi. genele yaydığımızda da beni en çok boğan konu. şimdi ''yangıncı taraftar'' kimdir? kime denir? o konuda bir mutabakata varmak lazım. ne zaman bu tanım ortaya çıkmıştır? aynı zamanda bu bir olumlama mıdır? olumsuzlama mı? o da net değil. kimisi başka bir yazarı-taraftarı-topluluğu hakaretamiz bir dille eleştirmek için kulllanırken, kimisi bunu bir nişane olarak taşımaktan gurur duyuyor.

    bu başlığın ilk entry si karakopek nickli yazar arkadaşımız tarafından oluşturulmuş. bu entry 2 yıl önce girilmiş ve bu tanım bir olumsuzlama olarak kullanılmış. bunun üzerinden gideceğim.

    ilk olarak bence de bu sıfat direk bir olumsuzlama. birinin bana tutup yangıncı taraftar demesi hoşuma gitmez. ama arkadaşlar el insaf yahu. sen takımının daha iyi olması için çözüm düşünen ve bu minvalde eleştiri yapan her insana, ''messi isterük'' kafasındaki adam muamelesi yaparsan orda bir dur derler. evet taraftarlık sabretmeyi gerektirir, bazen alınan ve alınacak kararlara güvenmen de gerekebilir. fakat yapıcı eleştirilere karşı bile ''aha geldi tipini sevdiğimin yangıncı tayfası'' demek çok basitçe değil mi sizce de?

    bakın bu takımın eksikleri var. bununla moral bozucu şeyler yazmak başka bir tavır, bu konuya parmak basıp şöyle olmalı demek başka. ben ortasahaya takviye yapmamızın şart olduğunu düşünüyorum ve bunu 2 farklı şekilde dile getirebilirim:

    1- '' yönetim zaten hangi transferi zamanında bitirebilmiş ki? ortasaha takviye diye bağırıyor ses yok seda yok, bu sene şamp. liginde içimizden geçecekler.''
    2- '' hazırlık maçlarında görüldüğü üzere ortasaha takviyesi şart. yoksa takımımız genel potansiyelinin altında kalacak. ''

    bak 2 yorum da gayet yüzeysel. peki bu yorumları yapan 2 adam da aynı mı? aynı sıfatı mı hakediyor? aynıysa, arkadaşlar taraftarlık olayını baya yanlış anlamışız ya biz özür dileriz. her şartta ''saldır cimbom, okey, let's go'' demeliyiz. başkanımız şikeden falan içeri girerse omuzlarda taşımalıyız. çünkü neden? çünkü öyle. maazallah yangıncı taraftar derler bize.

    hani deniliyor ya yangıncı taraftarlar midemi bulandırıyor diye, ota boka yangıncı taraftar yaftası yapıştıranlar benim daha çok midemi bulandırıyor. buradaki yazarların birçoğu yangıncı falan değil beyler, lütfen.
App Store'dan indirin Google Play'den alın