aynı isimdeki diğer başlıklar:
resim
Mehmet Özcan
Takım:Bandırmaspor
Mevki:Ön Libero
Yaş:25
Boy:1.75
Uyruk:Türkiye
  • 114
    ülke içindeki ya da yurt dışındaki potansiyelli genç oyuncuların transferi konusunda uzun zamandır elimiz çok yavaş ve diğer takımlara göre daha az istekliyiz. birkaç yıldır, rakip takımlarla aynı anda isteyip aldığımız 23 yaş altı yerli oyuncu hatırlamıyorum. aldığımız 23 yaş altı son yerli oyuncu ahmet çalık, onda da gerçekten büyük zorluklar çekip rakiplerimizin elinden kaptık diyebileceğimiz bir durum yoktur sanırım.

    gel gelelim adı sıklıkla bizimle anılıp almadığımız oyunculara bakacak olursak: 2007 yılında fenerbahçe'ye kaptırdığımız gökhan gönül, 10 yıl boyunca ülkenin şampiyonluk adaylarında sağ beki domine ederken, biz o bölgeye sabri sonrası tek bir yerli oyuncu monte edemedik. cenk tosun ve dorukhan da cüzi bedellerle alma ihtimalimiz olan isimlerdi ama bugün toplamda 30 milyon üzeri bonservis edinilebilecek bu oyuncular rakibimizde yükselişe geçti.

    yerli genç almak yerine altyapıdan oyuncu çıkarmanın daha uygun ve mantıklı olduğunun farkındayım. fakat türkiye'nin en iyilerinden dahi olsa, altyapımızın her yıl a takıma minimum 2 kalıcı oyuncu veren bir futbolcu fabrikası olduğunu varsaymak hayalcilik olacaktır. umut beslediğimiz büyük yetenekli çoğu oyuncunun fiziksel ve mental sebeplerle bir üst düzeye çıkamadığı gerçek. hal böyleyken 21 yaşına dek yarışmacı seviyede gelişmiş oyuncuların bazen bizim için daha hazır olabileceğini de göz önüne almak gerek.

    fatih terim'in en iyi futbolu oynattığı dönemde altyapıdan çıkan oyuncular kadar genç yaşta transfer edilen yerli isimlerin de payı vardı. elbette alacağın her yerli oyuncu muhteşem yerlere gelmeyecek, önümüzde tarık çamdal gibi bir örnek de var ama bu alımları hiç yapmazsan yeni ümit davala'lar, hakan ünsal'lar çıkma ihtimalini de 0'a indirirsin.

    mehmet özcan'a gelecek olursak, kendisini yeterince izlemedim ama 1 milyon civarı alınabilecekken, ileride başka takımla 10 milyon euro seviyelerine çıkması üzer. mehmet sadece bir örnek ve izlemediğim için alınması şart diye ahkam kesemem. yine de uygun genç yerli oyuncularla özellikle altyapının yakın zamanda parlamadığı mevkilere oyuncu alıp yerli rotasyonumuzu geliştirmemiz gerekiyor. zamanının mehmet topal transferi gibi bu ufak hamleler, ileride olası sınır sonrası bizi tarık çamdal facialarından da koruyabilecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın