• 14
    ffp gibi bir mesele, sattığın kadar al diye bir zorunluluk varken yapılması normal olan olay.

    marcao ve luyindama örneği güzel. bunu ben de kabul ediyorum. ama türkiye ligindeyseniz ve galatasaray iseniz 11 tane genç oyuncu oynatamazsınız. bunu yaparsanız küme düşme hattından güç bela kurtulursunuz. elinizdeki gençler çok fazla yetenekli olsa dahi genç bir oyuncu deneyimli oyuncu kadar mental olarak sağlam olmayabilir.

    onyekuru mesela. gençti. ilk yarı çok can sıktı. hata yapa yapa çok iyi futbolcu oldu. ikinci yarı performansı enfesti. ama arkasında yuto vardı. yanında belhanda, ötede feghouli... onyekuru hata yapsa dahi diğer isimler kalitesiyle ve deneyimiyle hatalarını tolere ediyordu.

    marcao ve luyindama. sık hata yapıyorlar. yetenekliler ama deneyimleri yeteri kadar yok ve hata yapıyorlar. ve defans kritik bölge. hata yapma lüksünün az olduğu bir bölge. onlar hata yaptığında arkalarında nando gibi deneyimli bir kaleci olmasa, genç ve kaliteli bir kaleci olsa dahi hataları zor telafi eder. zira onların hatalarını deneyimli muslera kadar önceden sezemez.

    oyuncu kiralamadan mevzu nereye geldi... hem kaliteli, hem de genç futbolcuyu bu mali durumda takıma kazandırmak zor. takıma kazandırsan da hepsini oynatamazsın. çünkü hata yapma hakları yok ve bu kulüp, şu aşamada çok büyük baskıya göğüs germeyi gerektiriyor. el mahkum, babel, falcao gibi deneyimli ve yaşlı adamlar gerek. e bu adamları almak kolay, yaşlarından ötürü satmak zor. bir noktadan sonra satacak adam kalmıyor. sattığın kadar alacaksın diyor fifa. eh, bu mevzu geçenr kadar kiralık, ne vereceği belli adamları alıp sezonu kurtarmak şu aşamada maalesef en makul olanı.

    sattığın kadar al mevzusu geçince o zaman daha derli toplu, belli program dahilinde oyuncular alabiliriz. şimdilik kiralamaya ve sezonu şampiyon bitirmeye yönelik oyuncular almaya devam. el mahkum...
App Store'dan indirin Google Play'den alın