• 33
    istersek 5 tane yiyip dönelim.

    psikolojik üstünlüğü kaybedecek bir ekip yok başımızda. geçen yıl trabzon'da tek bir varlık gösteremeden 4lük olduk. 8 puan geri düştük. forvetsiz oynadık yahu yarım devreyi. orada psikolojik üstünlüğü kaybetmedik de burada mı kaybedeceğiz. ben gözümü 4-6. haftalara diktim.

    hoca yepyeni bir oyun deniyor. yeni dediysem, takıma yeni. yanlış hatırlamıyorsam kendisi de ilk kez böyle bir oyun deniyor. geriden topla çıkarken seri stoperlerin önüne geliyor, donk ileri çıkıyor. rakip sahamıza geldiğinde donk daha geride seri daha ileride.

    ben bunu ilk başta hoca donk'u ileride kullanmaktan vazgeçti olarak yorumlamıştım ama 3-4 dakika sonra seri'yi yine geride görünce şaşırmıştım.

    kanat rotasyonu olarak düşündüğümüz ömer yunus jimmy gibi isimleri de sık sık orta sahada görüyoruz, bunun sebebi bu geçişleri hızlı yapabileceklerini düşündü sanıyorum ki ömer de jimmy de çok iyi maçlar çıkardı orta sahada.

    bu denemenin de olumsuz yanı, oyuncuların ezberi yok. çok çabuk pozisyon kaybediyoruz ve bir anda stoperler in önünde yayla gibi boşluklar kalmaya başladı. sürekli 4'e 2, 3 yakalanan savunma hattı beklerin de ekstra formsuzluğuyla çok kötü gözüktü.
    bu sistemin kadromuzdaki bir diğer handikapı da seri topu çıkarmak için geri geliyor, topu fazla eveleyip gevelemeden ileriye oynuyor ama ileride top tutamıyoruz. babel top tutma konusunda becerisi olan tek oyuncumuz maalesef. diagne hazır değil, ancak en hazır hali bile topu saklayıp pivotluk yapabilen bir oyuncu değil. falcao'nun gelişi bu konuda da elimizi çok güçlendirecek.

    ancak en önemli konuysa donk yerine tempolu ayağı temiz sert bir orta saha. inceci olmasına gerek yok, aldığı topu doğru şekilde belhanda seri babel gibi oyunculara iletsin yeter. benim gördüğüm bu oyunda orta saha oyuncularımız görece dar alanda sürekli gel git yapacak.*. koşu mesafesi olarak belki çok yükseltmez ancak inanılmaz efor gerketiren bir iş.

    tabi kanat oyuncularına çok iş düşüyor, beklerini kesinlikle kovalaması gerekiyor çünkü orta sahadan kanatlara atılan toplar bütün dengemizi bozuyor. özellikle geri gelemeyen mariano ve kolay çalım yiyen linnes gibi oyuncularımızı düşününce savunmada bizi sakat bırakabiliyorlar kanat oyunuyla.

    hem yanında hem önünde savunma defoları olunca stoperlerimiz de çok kötü gözüküyor. ben takım oyunu oturana kadar hiçbir stoperin savunmasını değerlendirmem.
    hoş luyindama bu çarpık düzende bile birkaç hatasına rağmen parlıyor ama, o da ayrı bir konu *
App Store'dan indirin Google Play'den alın