resim
Jean Michaël Seri
Takım:Hull City
Mevki:Ön Libero
Yaş:32
Boy:1.68
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 475
    neden kullanılış şekline bu kadar takılınıyor anlamış değilim. en dert edindiğim de "sahada bir plan yok." söylemi. sahada bir plan olmasa seri'nin kullanılışına laf etmezsiniz. sorun planın işlememesi. bir arakdaş yazmıştı, takım akmıyor. sorun bu, plansızlık değil.

    seri'nin kullanılış şekli de öyle dünyanın en tuhaf hadisesi falan değil. daha önce chelsea fabregas ile benzeri bir temelle oynamıştı.

    bir başka arkadaş da bir 6 numara tanımlarken "atak başlangıcını kesecek bir oyuncu..." diye konuya girmişti. burada sorun var. nasıl stoperlerden sonra rakip kaleye en uzak oyuncu bir atağın başını kesen oyuncu olabilir. geometrik olarak böyle bir şey söz konusu değil. anca çıkarken kaptırılan toplarda bu bölgedeki oyuncu ilk müdahaleyi yapabilir ki seri gibi bir oyuncu ile hücuma çıkmak bu ihtimali en aza indirecek hamlelerden biri olabilir. soru şu bu negatif bir durumda çözüm ne ve çözümün sonucunda ne oluyor? bahsedilen hadise bölgeler arası geçen topu kesmekse seri bunu yapayacak bir oyuncu mu? belki evet belki hayır. ama önemli konu şu zaten seri savunmayla boğuşmuyor. bu planda böyle bir şey yok. zaten 11 ağustos 2019 fiorentina galatasaray maçında gördüğümüz üzere set savunasında donk stoperlere daha yakın menzillenmeye çalıştı.

    yani demeye çalıştığım kağıt üzerinde seri'nin kullanım şekli belli bir mantığa oturuyor. ama bu sporda bir şeyi tercih ediyorsanız başka bir şeyden vaz geçmeniz gerekiyor. bu tercih gereği stoperlerden biri her seferinde öne çıkıp basıyor. bu bir zayıflık oluşturuyor. bu zayıflıklar kapatılabilir mi, nasıl olur? sorularımız bunlar olmalı.

    ben bu kararı savunmuyorum. bakacağız, belki de çok iyi oturacak. belki de hiç olmayacak ve fatih hoca bundan vaz geçecek. ancak bu kararın bir mantığı var ve bu karardan da doğru işler yapılabilir. futbol tek bir doğru üzerinden gidilecek bir spor değil. kafanızı çalıştırmanız, denemeniz ve parçaları bir birine göre uyarlamanız lazım. daha önce örneğini verdiğim gibi 3'lü stoper önünde fabregas'ın olduğu onun da önende kantenin olduğu takımla chelsea şampiyon olmuştu.

    şu an bu plan işlemiyor. yine yazarımızdan atıfta bulunayım: "takım akmıyor." ancak bu olmaz demek değil ya da bu plan futbola hakaret de değil. bir mantık çerçevesinde daha çok da antrene edilmemiş bir plan. (takım geçen sene bu mantıkla oynamıyordu yani herkese yeni. eee herkes de daha yeni geldi. daha önce gelenler de bir birine yeni. bu kadar "yeni"nin olduğu yerde az antrene edilmiş demek bence doğru.) bakalım daha fazla antrenmandan sonra bu plan olacak mı yoksa başka bir plana mı geçilecek. geçilecek plan da muhtemelen şu anki plana göre daha kolay özümsenecektir. zira tahmin ettiğim gibi olursa "yeni" kelimesi varlığını devam ettirmekle beraber daha az olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın