resim
Mbaye Diagne
Takım:Al-Qadsiah
Mevki:Santrfor
Yaş:32
Boy:1.91
Uyruk:Senegal
  • 2857
    yönetimin de, taraftarın da, futbolcunun da hataları sonucu geldiğimiz nokta can sıkıcı. fakat taraftar akıllı olması gerekiyor iken maalesef tüketim toplumu olmanın getirdiği tatminsizlik, sosyal medyanın getirdiği her an herkese erişebiliyor ve her şeyi söyleyebiliyor olmak önümüzdeki yıllarda da diagne benzeri çok örnek yaşayacağımızın bir kanıtı.

    1- hocamızın kendisi söyledi: zamanımız varken paramız yoktu, paramız varken zamanımız yoktu. diagne "öyle ya da böyle" transferin son gününde takıma katabileceğimiz, ligde kendisinden katkı alabileceğimiz ve ffp kuralları gereği devre arası kazandığımız bonservisi bu yıla taşıyabilmemiz için alınabilecek forvetler arasında "en risksiz" tercih idi. alındığında herkes de mutluydu. şu an bu sebeple yönetimi eleştirenler eminim tetteh gelmiş olsa idi sevinir, dün akşamki performansını galatasaray forması altında gösterdiğinde yine küfür ediyor olurdu. o sebeple taraftar duygularını anlık yaşamak yerine akıllı davranmak zorunda.

    2- transferin son güne kalması tabii ki eleştirilir. bunun sebebi ise hem yönetim, hem taraftar, hem de hocamız bana göre. ilk devre forvet tranferi yapılmamasının sebebi gomis satıldığında bir forvet almak yerine emre akbaba transferinde fenerbahçenin de devreye girmiş olması sebebi ile sezon sonu kontratı bitecek bir futbolcuya o kadar bonservis verip almamızdır. ultraslan başta olmak üzere yönetime emre transferi için nasıl baskı yapıldığını hatırlayalım! fatih hocamızın burada yönetimden emre yerine öncelikle forvet istemesi gerekirdi ki kendisi çok istemese emre transferi araya sponsorlar da koyularak yapılmazdı tahmin edersiniz. yönetim de sosyal medyaya ya da taraftar baskısına bakarak transfer yapmaması gerektiğini umarım anlamıştır.

    3- diagne öyle ya da böyle takıma faydalı olmuş, 10 gol atmış, diğer oyuncuların etkinliğini artırmış, 11 puan farktan şampiyon olunmasına yardımcı olmuştur. bir oyuncuya çöp muamelesi yapmak taraftara yakışmaz. attığı gollerin 6 tanesinin penaltı olması bu gerçeği değiştirmez. diagne öncesi penaltı kazanma oranımız daha düşük olması bir yana, penaltı atabilen oyuncumuz da yoktu. geçen sene gol kralı olan gomis de buna dahil. rodrigues in kaçırdığı penaltı yüzünden ligden düşmüş akhisar'a 3-0 yenildik bunu unutmayın. o penaltıyı gole çevirmiş olsak o maçı galatasaray farklı bir şekilde kazanırdı. futbolda penaltı at'a'bilmek öyle hafife alınacak bir konu değildir. kezman bir penaltı atamadığı için fenerbahçe şampiyonluk kaybetti bu ligde. alex çok iyi penaltı attığı için fenerbahçe onlarca puan aldı fazladan. herşeyi unutun, uefa kupası penaltı kaçırmadığımız için müzemizde duruyor.

    4- falcao gelirse diagne'yi elimizde tutmamızın hiçbir anlamı yok. yedek beklesin devre arası satarız diyenler, en az 15 gol atar diyenler ne söylediğinin farkında değil. arkadaşlar maç kadrosuna 12 yabancı oyuncu yazılıyor bilgisizce yorum yapmaktan kaçınalım lütfen. falcao nun oynayacağı hiçbir maçta (donk ve linnes varken) diagne yedek kulübesinde oturmaz. geçen sene diagne birinci forvetimiz iken mitroglou kaç maç süre aldı ona bir bakın sonra diagne'nin atacağı gol sayısını düşünebilirsiniz. bu sebeple diagne'nin mutlaka takımdan ayrılması gerekiyor.

    5- futbolcuyu maçta ıslıklamanın ya da sosyal medyadan hakaret etmenin kime ne yararı var bir söyler misiniz? farz edelim falcao süreci uzadı eylüle kadar ve diagne ilk maç galatasaray forması ile denizli maçına çıktı. ıslıkladıktan sonra arap kulüpleri "galasataray taraftarı falcao yu istiyor çok tepkili o yüzden diagne yi mutlaka almalıyız" diye gelip teklif mi yapacak? ya da diagne "taraftar beni istemiyor, sanırım bana tepkililer, o yüzden diğer takımlardan istediğim yıllık ücreti indireyim ve bir an önce gideyim" diye mi düşünecek? bu tür sıkıntılı futbolcular gideceklerse bile sırf bu inatlaşma yüzünden bile gitmeyi reddedebilir bu kadar aptal olmaya gerek var mı? sen kendini tatmin edeceksin diye kulübün yaptığı 10m euro luk yatırım boşa mı gitsin, bırakın süreç kendi akışında ilerlesin. taraftar olarak bu kadar müdahil olursanız işleri kötüleştirmekten başka hiçbir etkiniz olmaz bu transferde.

    6- yönetim bu transfer işinde iletişimi ve kitle yönetimini hala daha öğrenemedi. sen falcao haberi çıktığında açıklama yapmaz isen diagne'yi satacağını, satman gerektiğini bu kadar dillendirir isen, kanallarda futbolcunun kötülenmesine bu kadar sessiz kalır isen bu ergen taraftarı kontrol edemezsin. bunu hala anlayamadınız mı? 1,5 yıl geçti artık bazı şeyleri öğrenin. işlerin bu şekilde sıkıntıya girmesini bir nebze de olsa engelleyebilirdiniz. tepki daha sınırlı olabilirdi. artık geri dönüşü olmayan bir yola girildi ve sorumlusu sizsiniz. inşallah düzgün bir şekilde ayrılabiliriz de bu ffp kıskacında büyük bir maddi yara almayız. 10m euro şu aşamada bizim için çok büyük bir bedel. en az zararla bu iş en kısa sürede çözülür umarım. ben 1-2 m euro zararı bile bu noktadan sonra kabul ederim, çok güzel bir takım kuruluyor bir futbolcu yüzünden her şeyin berbat olmasını istemem.

    7- son maddeyi diagneye ayırdım. kötü şeyler yazmak istemiyorum yukarıdaki yazdıklarımla çelişmemek için. umarım kendisi bu yaz başka bir takıma transfer olur ve ffp gereği yükümlülüklerimizi yerine getiririz. bir futbolcuyu sosyal medyada kötüleyerek kulübümüze iyilik yapıyor olmayız, o sebeple transfer olana kadar adam hakkında yorum yapmamak en iyisi olacaktır. fatih terim hocamızın ve yönetimimizin göremediği ve bilmediği bir şeyi siz yazarak mı gösterdiğinizi düşünüyorsunuz?
App Store'dan indirin Google Play'den alın