• 358
    dürüst olayım, kendileri hakkında yapılan bütün eleştirileri hunharca off'ladığım ikili. adamlardan biri 23 diğeri 26 yaşında. stoper gibi tecrübenin çok önemli olduğu bir mevkide genç oyuncu bulundurursanız tabii hata yaparsınız. tarihimizde çok girişmediğimiz hatta belki de ilk defa bu kadar planlı olarak giriştiğimiz 2 scout transferi olarak görüyorum ben bu ikiliyi. bir tane kupa maçından sonra hemen millet gömmeye başlamış.
    biraz sabır, sonra neden ajax olmuyoruz neden benfica olmuyoruz. olamazsın tabii, senin taraftarın portekiz veya hollanda insanı değil. zengin değil, refah seviyesi yüksek değil, imkanları fazla değil. futbolu haftada bir gün mutlu olabilecek bir şey olarak görüyor, hayatın monotonluğundan kaçış olarak görüyor, o bir günün de bir hata yüzünden mahvolmasını istemiyor.
    ben sevinmek için sevmedik edebiyatının bu yüzden yanlış olduğunu düşünüyorum. hayır kardeşim gayet de sevinmek icin sevdin. çocukken bunu bilinçli olarak yapmadın, yoksa bir ankaralı neden ankaragücü'nü tutmak yerine galatasaray'ı tutsun, bir izmirli neden göztepeyi tutmak yerine beşiktaş'ı tutsun. trabzon insanı neden gerçekten şehrinin takımını tutuyor? çünkü zamanında eski de olsa bir şey kazanılmış.
    şimdi biri diyebilir 14 sene sampiyon olamadık, neden bu takımı tuttu bu kadar insan? kazanmak sadece kupa veya maç kazanmak değildir. babayla bir ortak değer olması bir kazanmadır, takımının renginin hoş gelmesi bir kazanmadır. çocuk aklı bilincsiz olarak bu kararları yapar, çünkü beynin en büyük amacı kendini hoşnut etmektir. oynadığımız oyundan, yediğimiz yemeğe kadar her şey beyni keyiflendirmek içindir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın