• 15
    türkiye de oldukça bilinen bir meslek var beyler belki duyaniniz olmustur. promotörlük adi altinda buyuk teknoloji magazalarinda calisan firma personellerine deniyor bu kelime. ben de ayni sekilde ulkemizde oldukca bilinen firmalardan birinde calisiyorum promotör olarak yaklasik 3 yila yakin suredir.

    xiaomi dunya da oldugu kadar da ulkemizde de oldukça populer oldu. hatta satis yaparken beni oldukca zorlayan firmalardan birisi suan da :)
    ancak sponsor olacaklarina kesinlikle ihtimal vermiyorum.
    çünkü ;
    -ulkemizde suan da ekonomik anlamda dalgalanmalar çok yuksek.
    - hadi yatirim yapmak istediler ulkeye daha fazla. bunu bize sponsor olarak yapmazlar. neden diye soracak olursaniz evet 30 milyondan fazla bir taraftar topluluguna sahibiz bu onemli bir durum. ancak firma bu transfer de ki kullanacagi parayi saha ekibine yani personeller sayisini oldukca arttirarak pazarda ki payini arttirmayi hedefler. en azindan cogu firma boyle yapar ki xiaominin yanlis bilmiyorsam saha da yani magazalar da oyle cok fazla calisan personeli de yok.
    - xiaomi ulkemiz de hic personelsiz iyi bir pazar payi elde ettiler ve personel atagi yaptilar. tam anlam da sahaya yani magazalara odaklanmasi ve yatirim icin biraz daha bekleyeceklerdir pazar paylarinin artmasini.
    - mesela oppo. ulkemize yeni giris yaptilar ve ciddi yatirim yapiyorlar yapmaya da devam edecekler gibi gozukuyor. oppo denseydi belki ama xiaomi ihtimali oldukca zor.

    buna benzer sekilde yine huawei bize sponsor olmustu evet ama huaew'in durumu bambaskaydi. huawei hem medya tarafinda hemde sektor de cok daha ciddi atilimlar yapti ve bunun karsiligini aldi , ki son yasadiklari abd ile problemleri bunla alakali birazda.*

    velhasil ilk once volvo simdi xiaomi , hergün birileri kuyuya taş atiyor da hayirlisi...
App Store'dan indirin Google Play'den alın