resim
Diego Alberto Milito
Görev:Sportif Direktör
Takım:-
Yaş:45
Uyruk:Arjantin
  • 2
    arjantin'de 137 maç 34 gol istatistiği ile ancak serie b' ye transfer olabilen ve 2004 yılında genoa'ya transfer olan forvettir. genoa'nın şike sonucu serie c' ye düşürülmesi sonucu kardeşi gabriel milito'nun da formasını giydiği real zaragoza'ya katılmıştır. kalitesini 2006 copa del rey' de real madrid ' e 6 gol attıkları maçta 4 gol atarak göstermiştir. aynı sezon 16 golle la liga 'da gol kralı olmuştur.

    06-07 sezonunda kardeşi gabriel barcelona' ya geçerken attığı 23 golle ruud van nistelrooy' un 2 gol, altın ayakkabı ödülünü alan fransesco totti' den ise 3 gol geride kalmıştır.attığı goller sayesinde zaragoza sezonu 6. sırada tamamlamıştır.milito zaragoza ve genoa ile 2 maçta 1 gol ortalaması yakalamıştır.bir sezon sonra zaragoza küme düşmüştür.

    ispanya 2. ligi ekiplerinden real zaragoza forması giyen, arjantinli yıldız diego milito'yu 2008-2009 sezonunda genoa kapmıştır. adı bir çok ingiliz ekibi ile geçmesine rağmen ada'ya transferi gerçekleşmeyen bitiriciliği, hava toplarına hakimiyeti ile tanınan yetenekli forvet oyuncusu yeni kulübüyle 3 yıllık sözleşme imzalamıştır. geçtiğimiz sezon la liga'ya veda eden zaragoza ise bu transferden 7.5 milyon avro kazandı.

    2005 yılında genoa'dan real zaragoza'ya transfer olan milito eski takımına geri dönerken, zaragoza forması ile kariyerine 108 maçta 51 gollük bir istatistik bırakmıştır. bu sezonki serie a performansına bakılırsa(10 gol) genoa'ya iyi bir bonservis ücreti kazandırarak daha iyi bir takıma gideceği muhtemeldir.

App Store'dan indirin Google Play'den alın