• 35015
    "galatasaray bu sezon süper lig kupası, daha sonra ziraat türkiye kupası, dün gece de süper kupa’yı kazanarak üç kupalı şampiyon unvanını aldı. önce akhisarspor’dan başlayayım... saygı duyulacak bir futbol oynadı. 90 dakika oyundan düşmedi. rakibi kadar gol pozisyonuna girdi. muslera kalesinde devleşerek maçın uzamasına müsaade etmedi.

    galatasaray ise şu an için daha hala hazırlık dönemini yaşıyor. kesinlikle takım hazır değil. yorgunlar. takımda eksik futbolcular var. feghouli ve emre mor hazır değil. donk yok, santrfor yok. zaten bu oyuncular tam olarak hazır oluncaya kadar da fatih terim’in istediği futbolu oynatması mümkün değil. belhanda gerçekten istediği zaman maçın skorunu etkileyen bir isim. dün gece de yeşil-siyahlılar karşısında çok etkiliydi, golünü de attı. ama diğer futbolcular için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. jimmy durmaz, adem büyük markajdan kurtulamadılar.

    babel santrfor bölgesinde topla buluşamadı. akhisar savunması da hollandalı futbolcunun bütün koşu yollarını kapadı. bunun için de etkili olamadı. seri gerçekten çok kaliteli bir oyuncu. ne var ki ön liberoda kesici görevini yapacak bir futbolcu değil. hani fatih terim söylüyor ya ‘6 numara istiyoruz’ diye... işte o 6 numara transfer edilirse fildişi sahilli futbolcu daha ofansif, kaleye yakın oynarsa takıma katkısı 10’a katlanır. mariano, luyindama çok beğendiğim futbolcular. ama dün geceki performansları gerçekten kötüydü. herşeyden önce çok laubali oynadılar. maçı ciddiye almamışlar. bu yüzden de rakibe pozisyon verdiler.
    son sözüm de maçın hakemi halil umut meler’e... yeni federasyon başkanı geldi. mhk değişti. sezonun ilk maçına tayin edilmişsin. neden göz göre göre hata yapıp, mhk’nin eleştirilmesine çanak tutuyorsun? nagatomo’ya yapılan hareket penaltı. hadi bu penaltıyı da geçtim. belhanda rakibi sakatlanmasın diye düşerken ayaklarını çekip sırtını dönüyor. bunu süzemeyen bir hakemin iyi niyetli olması mümkün değil veya kaliteli bir hakem olamaz. belhanda’ya teşekkür etmesi lazım. ama hakem meler’in niyeti ne, bilemiyorum, sarı kartla faslı futbolcuyu cezalandırıyor. iyi olmadı. sezonun ilk maçında böyle tartışmalara izin vermemeliydi."

    osman şenher *
App Store'dan indirin Google Play'den alın