resim
Roman Abramovich
Görev:Yatırımcı
Takım:-
Yaş:57
Uyruk:Rusya
  • 18
    bana gelen bir mailden kopyalanmıştır:

    ''nasıl milyarder olunur?
    abramovic'in muthis askerlik sirri: ormani koylulere satip nasil tezkere almis?

    bu hikayeyi mutlaka sonuna kadar okumalisiniz… roman abramovic, milyarlarca dolarlik serveti, piriltili oligark yasantisi kadar, az konusmasi, sirlarini saklamasi ile de her zaman ilgi odagi. hakkinda pek cok “sehir efsanesi” uretilen abramovic’in bugunun milyarderi olacaginin ilk isiltisi, henuz askerlik yaparken kendini gostermis.

    ılk devlet baskani yeltsin’in kizi tatyana dyacenko, anilarini yazdigi kitabinda, abramovic’in "keskin zekasi"ni gosteren cok ilginc bir olayi ilk kez anlatmis:
    buna gore abramovic, vladimir'de top mermisi ureten bir fabrikada iki yil askerlik yaptiktan sonra, tezkeresini almadan once rus ordusunda gelenek oldugu uzere kendisinden “vatan icin hep hatirlanacak, onemli bir son gorev yerine getirmesi" istenmis. komutanlar herkese bir "son gorev" verirken, yakinlarda yapilacak olan bir yolun gececegi ormanlik bolgede agaclarin kesilmesi isini de abramovic’e vermisler.

    ortada epeyce bir agac varmis. normal sartlarda abramovic’in agaclari kesip yol acmasi icin uzun bir sure daha askerde kalmasi gerekiyormus. roman zekasini kullanarak sorunu cozmus:

    yakindaki koye gidip koyluleri toplamis. “size agac lazim, kacak keserseniz devletin gozunde suclu duruma duseceksiniz. oysa ben yasal olarak ormanin bir bolgesinde agac kesme iznini aldim. bu bolgeyi kucuk parsellere boldum. bu parselleri cok uzuca satiyorum. parseli alin, agaclari kesip goturun. her sey yasal” demis.

    koyluler bu ise sevinmis. sembolik bir paraya epeyce agac kesmisler. abramovic boylece bir asker icin "servet" sayilabilecek bir para kazanmis, koyluler diledikleri ladar agac sahibi olmus, devlet de ihtiyaci olan yolu bedavaya actirmis!

    komutanlari, koca ormanlik alanin iki gunde kesilip temizlendigini gorunce soke olmus. ama "tezkere ödevini" basariyla yapan abramovic ucuncu gun bolugunden ayrilip evinin yolunu tutmus. hem de cebi para dolu olarak! yani rusya’da askerden zengin donen tek er olarak abramovic zaten o gun tarihe gecmis!''
App Store'dan indirin Google Play'den alın