resim
Yusuf Yazıcı
Takım:-
Mevki:On Numara
Yaş:27
Boy:1.84
Uyruk:Türkiye
  • 391
    lille'e transferi ile hayatının en doğru kararlarından birini almış aslan parçası.

    lille oyuncu yetiştirmesiyle ünlü bir kulüp. kaliteyi ucuza alamazsınız. lile her genç yetenek transferinde minimum 10 milyon euro'lar seviyesinde bonservis öderken bunlardan ciddi geri dönüşler sağlayabiliyor. yusuf transferi de son satışlardan sonra bu şekilde yapılan bir yatırım.

    yusuf'un tercih edilmesinin bana göre en önemli etmeni: emsal yeteneklerden farklı kılan özelliğidir yani ondanki mental olgunluk. yusuf kardeşimiz 40 yaşında bir aile babasının olgunluğuna, dinginliğine, sakinliğine sahip. saha içi tavırları, saha dışında kendi jenerasyonundan arkadaşlarına akıl hocası minvalindeki davranışları onu ayrı kefeye koyuyor. ayrıca kültürü ve toplumuyla da barışık olmasına rağmen bir o kadar da vizyonunu geliştirmiş bir isim. meşhur erdoğdu lisesi dünya futbol şampiyonası başarısından beri gümbür gümbür gelen trabzon jenerasyonunun öncülerinden.

    aslında florya duvarındaki o meşhur motto söze çok uygundur yusuf: "seni buraya getirecek olan yeteneğin, burada tutacak olan şey karakterindir."

    dilerim yolu bir gün bizimle de kesişir. ama o güne kadar lille kadrosunda zeki ile birlikte ligue 1 ve şampiyonlar ligi'nde pek çok iyi maç çıkaracaktır. avrupa'nın zirve kulüplerini görecektir. şayet yusuf bir gün bize gelecekse de bu yaşlandığı ve formunu yitirdiği için değil, kulübümüz avrupa'daki o şaşaalı günlerine dönebildiği ve fırtına bir futbolcuyu kadrosuna rahatlıkla katabileceği için gerçekleşmelidir. yolun açık olsun kardeşim!

    (bkz: yolun açık olsun paşam)
App Store'dan indirin Google Play'den alın