resim
Jacob Harry Maguire
Takım:Manchester United
Mevki:Stoper
Yaş:31
Boy:1.94
Uyruk:İngiltere
  • 26
    iyi pasör, ağır, hava hakimiyeti üst düzey, kariyeri sıçrayışla değil tırmanışla özetlenebilecek bir futbolcu.

    kendisi uzun yıllar alt liglerde top koşturdu. manchester united savunmasını yenilerken kendisini satın aldı ve tırmanışı devam etti. manchester united eğer geride savunma kurup kendi yarı alanında boğucu presle top kazandıktan sonra hızlı çıkacaksa faydalı olacaktır. geride durmanız illa topu rakibe bırakmanız anlamına gelmez. siz geride kurduğunuz savunma hattıyla birlikte topu hızlı kazanabilirseniz, önünüzde kat edebileceğiniz bomboş bir alana sahip olursunuz.

    bu noktada lukaku'nun gitmesi tatsız olacak manchester için. ancak yerini bir şekilde doldurabilirler. oralarda oynayan oyuncuları var.

    eğer manchester united geride durup savunmasına alan markajı, orta saha ve hücumcularına adam markajı-yüksek pres yaptırırsa bu futbolda çok faydalı olur. "o para eder mi" sorusuna ise etmez diyorum. ama ben virgil van dijk'a da "o para etmez" diyordum. o paraya gerçekten koordine çalışacak, 10 yıl boyunca top koşturabilecek bir savunma hattı kurulurdu 2-3 yıllık bir çalışmanın sonucunda. ama manchester united gibi kulüplerin bu sabrı göstermesine gerek yok. 80 milyon euro'ya adam alabilen kulüpler artık pek de sabır göstermiyor zaten.

    özetle olay bu. sahaya iyi yayılan, adam-alan markajını bir arada yapan, takımı alanı tutanlar ve adamı tutanlar olarak ikiye bölen bir manchester'da faydalı olur. hele o boyunu rakip ceza alanında duran toplarda daha iyi kullanmayı da öğrenirse çok faydalı bir parça olur. zaten manchester united savunması öyle rezil halde ki galatasaray'daki ozan kabak kadar top oynasa manchester united taraftarları sırtında publara taşır.

    yalnız bir sorun var, karışık bir kulübe gitti. manchester united taraftarları uzun süredir takımı elinde tutanlardan hoşnut değil. hatta united of manchester diye bir kulüp kurulmuştu. manu sayfalarına bakarsanız fark edersiniz, ilgili-ilgisiz her şeyin altına glazers out tarzı şeyler yazılıyor. böyle bir ortama gidecek maguire. üstelik premier lig oyuncusu olsa da uzun zaman alt liglerde oynamış, ilk kez şampiyonluk hedefi olan(mı acaba) bir takımda oynayacak.

    doğru sistem şart. eğer biz united'ız, ileride oynarız derlerse maguire patates olur, 40 milyona everton'a falan yollarlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın