• 539
    sevgili hocam;

    emre mor konusunda ne yapılmalı sorusunun cevabını kendimce izah etmek istiyorum. sizin ve ekibinizin onunla ilgili beklentilerini, ona nasıl yaklaşıp verim alabileceğinizi düşündüğünüzü ve bir planlama yaptığınızı biliyorum. ancak acizane benim de bazı önerilerim olacak.

    önerilerimi yazmadan önce emre mor hakkında bazı tespitlerde bulunmak istiyorum.

    -emre mor çok zor bir çocukluk dönemi geçirmiş.
    -anne ve babası ayrılmış.
    -sosyal hayatı hemen hemen hiç olmamış.
    -kendine güven konusunda sıkıntıları var.
    -tıpkı büyükannesinin büyüttüğü messi gibi örselenmiş.
    -çevresi ile olumlu diyalog kurma, bir ekibin parçası olma, ekip ruhuna sahip olma konusunda sıkıntılı.

    bunlar çoğaltılabilir ama gerek yok. bu kadarı elimizde nasıl bir resim olduğunu izaha yeterli.

    bir futbolcu olarak pozitif yönlerini yazmaya gerek yok çünkü zaten onları bütün dünya biliyor. dünyaya anlatan da bizzat sendin hocam.

    gelelim önerilerime:

    1-sadece kendisi değil, takım arkadaşlarını da oynatırsa, takım arkadaşlarına da asist yaparsa bunun onun değerini daha da yükselteceğini ona nakış gibi işlemelisin.

    2-çok sık olarak, rakip defans oyuncularıyla ve kaleciyle birebir karşı karşıya kalacak. bu nedenle bu pozisyonları çok çalıştırmalısın. bire birde rakibini ekarte etmeyi zaten mükemmel yapıyor. rakiplerini geçip kaleciyle karşı karşıya kaldığında ne zaman topu aşırtacağını, ne zaman çalım atacağını, ne zaman şut atacağını, topu kalecinin geliş açısına göre neresinden geçirmeye çalışacağını çok antrene ettirmelisin. yine ne zaman sıfıra inip geri çıkaracağını, ne zaman verip alacağını, hatta ne zaman duvar olacağını da çok iyi öğrenmeli. bunların hepsini az-çok biliyor ama hep bir tık eksiklik seziyorum. önerim işte bunları bir tık daha yukarı çıkarman.

    3-emre mor’u takıma uydurmaya çalışma. tam aksine takımı emre mor’a uydur. yani şunu söylemek istiyorum; emre mor topu aldığında o bölgedeki futbolcular hemen emre ile birlikte harekete geçmeli. emre’nin çalım atıp, adam geçip onlara pas vermesini beklememeli takım. aksine emre’nin kapatıldığı anda ona en az iki pas alternatifi yaratıp, oyunu emre’nin geliştirmesine katkıda bulunmalılar. çünkü emre çok rahat adam geçiyor ve çok hızlı. öncelikle onun hızına ayak uydurmalı takım. emre topu aldığı anda bütün takım hücuma kalkmalı, verkaça girmeli, onu kapatmaya çalışan rakiplerini dağıtmak için çalışmalı. bu şekilde devam edilirse emre arkadaşlarına çok kolay goller attırır, kendisi de çok gol atar.

    4-mariano, feghouli, belhanda, seri ve kendi bölgesindeki diğer arkadaşları ile hızlı paslaşma ve verkaçlara girmesi için her hafta özel çalışmalar yaptırmalısın. çünkü emre topu alınca hemen rakiplerin üzerine gidip bir, iki, üç, dört hepsini tek başına geçmeye çalışıyor. daha doğrusu kendisini öyle programlıyor. halbuki birini, ikisini geçince arkadaşlarını da devreye sokması gerektiğini düşünmeli, bilmeli ve uygulamalı. böylece al-ver yaparak, ver-kaç yaparak hem kendi işini kolaylaştıracak hem de arkadaşlarıyla bütünleşecek.

    5-emre mor’un gol vuruşları çok zayıf. gerek cepheden gerekse çarprazdan attığı şutlar yeterince etkili değil. bu konuda da kendisini geliştirmeli.

    6-nasıl ki stoperler aynı masada yemek yer, aynı odayı paylaşır, emre mor da bizzat arkasında, sağında, solunda ve önünde oynayan arkadaşlarıyla daha yoğun iletişim kurmalı. bu iletişim kurması konusunda bütün takım emre mor’a yardımcı olmalı. çünkü celta vigo ve b. dortmund’da başarılı olamamasının ana nedeni bence buydu. arkadaşlarına saygı duymayı ve hatta sevmeyi öğrenmeli emre mor.

    daha bunları devam ettirebilirim ama şimdilik düşünebildiklerim bunlar. maçların sayısı arttıkça ortaya çıkacak noksanlıklar için tekrar yazacağım.

    emre mor’u kazanabilirsek dünya ve türk futbolu için ve tabi ki galatasarayımız ve emre mor için çok büyük bir sevap işleyeceğimize inanıyorum. kazanacağımız paralar ise galatasarayımıza ve emre’ye ödül olsun. helalinden...
App Store'dan indirin Google Play'den alın