resim
Radamel Falcao García Zárate
Takım:Rayo Vallecano
Mevki:Santrfor
Yaş:38
Boy:1.77
Uyruk:Kolombiya
  • 1508
    adam 6 ay sonra 34 yaşını doldurmuş olacak ve millet geldi mi gelmedi mi diye kafayı yiyor. bakin bir an için falcao'nun hiç sakatlık geçirmediğini farz edelim ki sakatlıklar ondan çok şey götürdü ya neyse. bu adam hiç sakatlanmadı ve monaco'ya da hiç gitmedi, 34 yaşına kadar atletico'da kaldı diyelim. bu adamı alıyor olsak bile bu kadar büyütülecek bir şey yok. neden mi? bakalım;

    raul: lakabi madrid meleği. real madrid'in sembolüydü. 33 yaşında real tarafından serbest bırakıldı ve schalke'ye gitti. kötüydü demiyorum ama schalke, raul ile sınıf atlamadı. standart bir performans sergiledi. sezon ortalaması schalke ile 15 civarıydı ligde. falcao'dan kötü oyuncuydu diyecek olan varsa onunla konuşacak bir şeyimiz yoktur zaten.

    ruud van nistelrooy: 33 ya da 34 yaşında real madrid' den almanyaya hamburg'a gitti. falcao kadar iyi bir forvetti. 15 gol falan attı almanya'da.

    van persie: gözümüzün önündeydi, gördük.

    ronaldo: sakatlamasaydı ki 2 defa ciddi sakatlık yaşadı, bugün maradona ile kiyaslanacak ilk adamdı. 30 yaşından sonrası yok.

    örnekler çoğaltılabilir. daha iyi örnekleri olan varsa onlar da yazsın drogba dahil.

    falcao gelirse katkı verir mi? verir. daha önce de dedim ligde penaltısız 15'i rahatça atar. ben 20'yi geçer diyorum. ama bu kadar arkadaşlar. bu başlığa yazdığım her entryde dedim; adami izlemiyorsunuz, sirf isminden dolayı bu kadar heyecanlaniyorsunuz. o falcao yok. o öldü. klas, iyi bir bitirici su an kendisi. ama hızı, gücü, patlayıcılığı, çevikliği yok. bir sene katki verir, ikinci senesinde ceza sahasinda hala iyi bir bitirici olarak is yapar ama o kadar. oyle gelirse sampiyonluk garanti olur, avrupa'da gruptan kesin çıkarız falan diye hayal kurmayın boşuna. yahu her şey bir kenara 34 yaşındaki halan şükür'ü düşünün(gayet iyiydi bence ama eleştiren de çoktu) o kadar katkı verir falcao da. bu sene 20 25 atar, seneye 15 atar. ama öyle senin oyununa sınıf atlatmaz, sana tek başına 4 5 maç alamaz. eski falcao olsa sezonda 5 maçı tek başına alırdı, araya bir de derbi sıkıştırırdı hatta ama yaş ve yaştan ziyade sakatlık çok şey götürdü ondan.
    yine de ben izledim fransa ligini, adam canavar gibi diyen varsa yazsın ben de sevineyim, rahatlayayım. ben kupa amerikada izledim, bir numarası yoktu çünkü 1 ay önce.

    edit: özür diliyorum. bir forvet olarak hazırlık maçında gol atmasının, yaşın ve sakatlığın ondan hiçbir şey götürmediğinin kanıtı olarak görülebileceğini düşünemedim. aynı porto'daki falcao.
App Store'dan indirin Google Play'den alın