• 142
    3 ağustos 2019 galatasaray panathinaikos maçı'nin ozet goruntulerinden kirptigim birkac gorsel ile neleri, niye yanlis yaptigimizi anlat istedigim hazirlik maci. ve benim hedef tahtamda, herkesin cok begendigi donk var.

    1. pozisyon: http://gss.gs/ydj.jpg
    donk 3 rakip oyuncunun arasinda, top istemiyor ve top alabilecek pozisyona hareket etmiyor

    2. pozisyon - sadece 4 saniye sonrasi: http://gss.gs/f09.jpg
    bir onceki pozisyonda dogru yerde olmadigi icin, rakip orta sahasi 5'li blok halinda 2. bolgeyi kapatiyor.

    bu pozisyonun devaminda, luyindama'nin diagonal attigi uzun topla bulusan adem ile tehlikeli sayilabilecek bir ataga donusuyor diyebilirsiniz. ama burada bile onemli bir husus var.

    http://gss.gs/vlV.jpg

    diagonal pas atagin yonunu degistirmek icin atilir. ve etkili olabilmesi icin rakibi terste tutman gerekir. halbuki bu pozisyonda rakibi hic de hazirliksiz, daginik veya terste yakalayamadik. goruldugu gibi onlar bizden hem sayica daha coklar, hem de daha dogru pozisyon almis vaziyetteler.

    3. pozisyon: http://gss.gs/jKJ.jpg
    seri'nin pas hatasi. donk yine kendini rakibin arasina atmis, pas istemek bir yana dursun, olasi bir pas gelme durumuna bile kendini hazirlamamis. zira yukaridaki pozisyonda seri, onde basan rakipten topu cikartabilecegimiz en dogru noktayi gormus, donk'un topu kontrol ettikten sonrasinda ona pas opsiyonu olabilmek adina hareketlenmistir; ama donk bu pasi beklemedigi icin topu kaybettik ve bu top kalemize tehlikeli pozisyon olarak geri dondu.

    4. pozisyon: http://gss.gs/Yn4.jpg
    gecen seneki en buyuk sikintimiz neydi? daha dogrusu soyle sorayim; belhanda, ndiaye, hatta bazi maclarda marcao ve luyindama neden gomuldu bu sozlukte? topla cikarken yaptiklari basit top kayiplarindan dolayi yedigimiz goller ve kalemizde gordugumuz tehlikeli pozisyonlar, degil mi?

    marcao burada ne yapiyor? topla beraber cikmaya calisiyor. peki neden yapiyor? cunku donk 8 numara oynamasina ragmen pas istasyonu olmuyor. kendini rakibin arasina veya arkasina atip orada bekliyor.

    5. pozisyon - 3 saniye sonrasi: http://gss.gs/81c.jpg
    donk hala ayni yerde. hic hareket etmemis. ve donk'un basta olmasi veya en azinda hareketlenmesi gereken yere erencan gidiyor. 4. pozisyon gorselinde lacivert ile isaretledigim yer... pozisyonun basinda donk orada olsa veya pas istedigine dair oraya hareketlense, marcao dribbling yapmak zorunda kalmayacak ve yerini terk etmemis olacak. kisa bir hatirlatma, bu pozisyonda da erencan topu kaybetti ve marcao da yerinde olmadigi icin kalemizde pozisyon verdik.

    oynamak istedigimiz oyun donk ile olacak is degil renktaslar. hatta arttiriyorum; morgan schneiderlin ve o profilde bir oyuncu ile olacak bir is de degil.

    bize alfred duncan, mario lemina, tiemoue bakayoko gibi adamlar lazim.

    yoksa belhanda'yi gommeye devam eder, seri'yi de cop ilan ederiz cok gecmeden.

    velhasil kelam, donk iyidir hostur, guclu kuvvetlidir, rotasyon icin degerlidir; ama su kadroda ve bu oyun planinda yeri yoktur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın