• 22
    ben de bunlardan biriyim. mümkün olduğunda futbol entrysi girmemeye gayret ediyorum. sizin çok şikayet ettiğiniz beşiktaşlı, fenerli başlıklarını ben pek görmüyorum. hep aynı yazarlar tarafından, muhtemelen de organize şekilde yapılan bir algı yönetimi çabasının sonucunda açılıyor o rahatsız edici başlıklar ve 200 kadar yazarı engellediğinizde de yok oluyor.

    elbette ki eksisözlük ve sosyal medya algı yönetimi için müthiş bir silah. nasıl ki bugün sosyal medyada cemal süreya adı altında saçma sapan şeyler paylaşılıyorsa ve kendini cemal süreya hayranı sanan pek çok kullanıcı aslında tek bir cemal süreya şiiri bile okumamış durumdaysa; ileride de belki insanlar hiç olmamış şeyleri olmuş zannedecekler bu algı yönetiminin bir sonucu olarak. hani tek gollü galibiyetin bile yettiği o meşhur ankaragücü maçında şike iddiası bugün nasıl taraftar buluyorsa kendisine, yıllar sonra da günümüzün bazı yalanları öyle taraftar toplayacak.

    yine de bu saçmalıklar beni çok ürkütmüyor. bu temelsiz iddiaların, çoğunluğunu 17-25 yaş arası kitlenin oluşturduğunu düşündüğüm, sahipleri; hayatını sosyal medyaya endekslemişler dışında ciddi bir taraftar kitlesi bulamayacaklardır kendilerine. örneğin bugün youtube'da milyonlarca kez izlenen bir şarkının sahibi nasıl ki bundan yüz yıl sonra hatırlanmayacaksa ama mozart dünya var oldukça konuşulacaksa; bu iddialar da belki bugün kendine taraftar toplayacak ama geleceğe somut verilerle taşınabilecek bir utanç ya da başarı hikayesinin parçası olamayacak. çünkü insan yığınları sadece yaşadıkları döneme etki ederler, ama geçmişin tarihi yazanlar, geleceği şekillendirenler yığınlardan ayrılan özel insanlardır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın