• 538
    hala piyasada banega dilenen taraftarlar görüyorum, j.m.seri alındıktan sonra banega transferi çok anlamsız. banega da seri de merkez orta saha oyuncusudur. ikisinin de asıl görevi topun atağa çıkmasına yardımcı olmak, pas istasyonu olup "asistin asistini yapmak" ve tempoyu belirlemektir. seri hareketli versiyon ise banega göze daha hoş gelen ve statik versiyonudur. 2 tane asistin asistini yapan model oyuncuyla orta saha da skor gücü çok düşer.

    belhandanın yerine oyuncu alacaksan en az belhanda kadar mücadele eden ama daha skorer, şutu ve dikine driplingi olan bir oyuncu alırsın.belki biraz daha orta saha özellikli bir oyuncu istersin çünkü belhanda 3lü orta saha da oynayabilcek tarzda bir oyuncu değil normalde.seri ile birlikte ideal ikilide değil ama elimizdeki en iyi orta saha, satıp daha yaşlısını daha fazla maliyet yaratarak satın almazsın. serinin yanına nainggolanı alabilsek cuk otururdu mesela . belhanda kadar iyi asist yapamaz belki yada daha iyi çalım atamayabilir ama defans ve skor anlamında çağ atlardık.

    seri gibi box to box bir oyuncu alıyorsan orta sahadaki defans ve ofans sorumluluğunu farklı ölçülerde 3 oyuncuya dağıtmak için alırsın. bu tarz 3lü orta sahada her şey dengedir. her oyuncudan hem atak hem defansı belirli ölçülerde yapmasını beklersin. seri ortalama defansif katkı yapıp pas alışverişini ve tempoyu belirleyen oyuncu olur. dinamodur, çok çalışır ve çok koşar. yine yanına hareketli bir defansif merkez orta saha alırsın ki, takım savunmada yada atağa çıkarken hata yaparsa, defansif sigortan olur. neden önlibero değil de defansif merkez orta saha? çünkü sırf defans yapacak diye orta sahada pas oyununun da eksik kalamazsınız. çünkü defanstan top çıkartırken sadece seriye bağımlı kalmak istemezsin. çünkü nadir de olsa gelen gol yada asist pozisyonlarını orta sahanın sonuçlandırabilme kapasitesi olsun istersiniz. hazır kadro dışıyken mario lemina, wanyama gibi isimlere çökebilsek nainggolan ile birlikte cl standartlarının bile üstünde orta sahamız olurdu.

    10 numara yada ön libero ile oynayan kalmadı. orta saha oyuncularından beklenen hem defansı hemde ofansı yapabilmeleri. 6 numara bile top sürsün pas atsın sut çeksin isteniyor artık. aynı şekilde statik oynayan oyuncu çok nadir görebilirsiniz. toplu halde pres yapılıyor toplu halde defansta alanlar kapatılıyor. geçiş oyunlarını beceremezsek asla avrupa kulüplerini geçmeyi de beceremeyiz. dün bayern maçını* bir çoğumuz izlemiştir. adamlar 2.ci viteste fenere 5 tane salladılar 45 dakikada. turnuva prestijini zedelememek adına bir gol ikram edip geri pas yaptılar. müllerin sinsi gibi hala gol kovalıdığını görünce oyundan aldılar*. işin esprisi bir yana fenerbahçenin kötü yada iyi oynamasından ziyade oynatmadılar. o kadar iyi kadro mühendislikleri var ki geçiş oyunlarında hatasız oynuyorlar. her mevkide mevkinin gereklerini getiren oyuncular var. neymar gibi bir soytarı yerine coman var kanatta mesela. neymar belki comandan 10 kere yeteneklidir ama coman çalışkan, coman defansa yardım ediyor. coman mevkisinin gereklerini kusursuz yerine getiriyor. banega talisca yada cuellar istemekte bana böyle geliyor. kadroya tam anlamıyla uymasa da sırf cezbedici oldukları için alınsın istiyoruz.

    konu transfer olunca bizim kadro mühendisliklerimiz rakiplerimizden daha iyi olmak zorunda çünkü onlar neymarların taliscaların defolarını kapatabilecek kadar güçlü kadrolara sahipler biz değiliz. özellikle şampiyonlar liginde savunma ve kontra yapamayan, geçişleri ve presi beceremeyen, koşmayan hareketli oynamayan başarı adına hiç bir şey beklemesin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın