resim
Christian Luyindama Nekadio
Takım:-
Mevki:Stoper
Yaş:30
Boy:1.91
Uyruk:Kongo DC
  • 942
    christian "boss" luyindama geçen sezon aslında güzel bir oryantasyon dönemi geçirdi. kariyerinde ilk defa bu kadar büyük bir kulüp ve taraftar topluluğu karşısında oynamasına rağmen beklentileri karşıladı. yeni bir ülkeye, değişik bir kültüre ve bambaşka lig prensiplerine karşı çok iyi adapte oldu ve iyi performans gösterdi. yalnız geçen seneki performansı bence fragmandı, asıl filmi bu sene izleyeceğiz.

    özellikle bu seneki orta saha transferi(leri) en çok bizim defans oyuncularımıza yarayacak. defansif bir merkez orta saha(yada box to box)ve j.m.seri'nin varlığı defansımızda verdiğimiz o kocaman boşlukları engelleyecektir. özellikle ndiayenin açtığı boşluklardan, fernandonun ağır kalıp adam kovala(ya)madığı senaryolardan kurtulduk gibi. aynı şekilde marcao'nun ara pası kıvamındaki oyun kuran pasları da doğru oyuncularla* buluşacağı için duvar gibi defansımıza dönmeyecek. işte can alıcı nokta zaten burada; bu sene çok daha az boşluk verip çok daha dar alanda savunma yapabileceğiz.

    enerjisini açık alanda oyuncu kovalamakla harcamayan, dar alanda savunma yapacak olan bir luyindama düşünebiliyor musunuz? ki açık verdiğimiz pozisyonlarda ki performansı da gayet iyi olan bir futbolcu. luyindama insan üstü fiziği ile futbolu "bug"lı oynayanlardan.kendisine değen atak oyuncusu sanki bir oyunda yanmış gibi saf dışı kalıyor *. bunun en bariz örneğini geçen sene elvis manu yaşadı. o kadar çok saf dışı kaldı ki, luyindamayı görünce koşabileceği topları bırakıyordu en son*.

    bir de işin defansif hava mücedeleleri, kornerleri ve frikikleri var. en iyi hava topu oyuncunu bu adama vermek zorundasın ki duran toplardan gol yemeyesin,boss başlı başına bir tehdit. ama bunun yanında falcao, babel ve marcao var yine iyi tutmakla yükümlü olduğun.

    hem defansif anlamda hemde ofansif katkı olarak bu sene kesinlikle daha faydalı olacağını düşünüyorum. rakip takımlar için korku filmi kıvamında, bizim için romantik ve macera dolu bir senaryo izleteceğiz gibi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın