• 211
    bıktım ben türkiye'deki bu rapçi faşizminden. arkadaş rap müziğe bir çerçeve çizip onu bu çerçevenin içerisine hapsedemezsiniz. belki de en sınır çizilmeyecek olan müzik türünde dünyanın hiçbir yerinde, anavatanı olan abd'de bile olmayan bir faşizm var.

    lirikler şöyle olmalı, beat böyle olmalı. yok arkadaşım böyle bir şey. isteyen toplumsal olaylardan bahseder, isteyen daha eğlencelik işler yapar. (ki yazdığı sözleri çok anlamlı denen bir sürü rapçinin şarkısı da sadece laf salatasından ibaret.) ikisinde de beğendiklerin olur ve dinlersin. beğenmezsen dinlemezsin. beğenenlere saldıramazsın. mesela bence norm ender'in mekanın sahibi şarkısı da güzel killa hakan'ın fight kulüp şarkısı da (killa hakan hariç)(ceza, ezhel'in bölümleri)

    ama bunu yapanlara da özellikle dikkat ediyorum. neredeyse tamamı zaten rap dinleyicisi değil. çoğunun tek bildiği rap şarkısı "neyim var ki". norm ender'e rapin kralı diyen bile var. bilmediğiniz şeyler hakkında neden ahkam kesiyorsunuz? bırakın insanların yakasını kim neyden zevk alıyorsa onu dinlesin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın