resim
Norman Takanyariwa Mapeza
Görev:Teknik Direktör
Takım:FC Platinum
Yaş:52
Uyruk:Zimbabve
  • 45
    takımımızda oynarken barcelona'ya çektiği şutun afrika'ya kadar gitmesiyle meşhur olan bu kardeşimiz, 2001-2002 sezonunda malatyaspor forması giymiştir. devre arası hazırlık kampında, malatyaspor'la denizlispor arasında yapılan hazırlık maçında, rakibin golcüsü coşkun birdal'la münakaşa yaşamış, pozisyon sonrası o münakaşanın sona erdiğini düşünmüş, ama öyle olmamıştır. ligin ikinci yarısının ortalarına doğru malatyaspor, kendi evinde denizlispor'u ağırlamış, karşılaştıkları ilk pozisyonda coşkun birdal kendisine tekmeyi basmış, ayağını kırmıştır. mapeza'nın futbol hayatı bitme noktasına gelmiştir.

    pılını pırtını toplayan mapeza, ülkesi zimbabwe'ye döndükten sonra coşkun aleyhine dava açmış, ayağını bilerek kırdığını iddia etmiş ve futbol hayatının sona erdiğini söylemiştir. coşkun'dan da iyi para koparmıştır. tabi futbol hayatı bitmemiş, bir iki takımda daha oynamıştır.

    bu abimizin bir başka bilinmeyen yanı ise galatasaray'dan zorla gönderilmesidir. malesef kulübümüz uzun süreli kontrat yaptığı için, mapeza'yı bir süre anadolu takımlarına kiralık göndermiş ama kendisinden kurtulamamıştır. öyle ki fatih terim galatasaray'a teknik direktör olarak geldiğinde, hazırlık kampı için karşısına çıkan oyuncu topluluğunda mapeza'yı da bulur. bir iki idman sonra kendisinden takım bulmasını ister ve kadro dışı bırakır ama gitmez. hatta mapeza 17 ağustos 1996 galatasaray trabzonspor maçı'nı izlemek için stadyuma bile gelmiştir, o günün yöneticilerinden biri, yanılmıyorsam ali dürüst; "mapeza maçı izlemeye gelmiş ama kesinlikle bu sezon kadromuzda olmayacak" şeklinde açıklama yapmak zorunda kalmıştır. neyse ki o hafta içinde takımdan ayrılmıştır. :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın