• 286
    birçok kişi gibi yazılarını beğenerek feyz alarak okuyorum. her şeyden önce bir bireyin ilgi duyduğu alana bu kadar titizlikle yaklaşması, önemsemesi, zaman harcaması ve hakkını vermeye çalışması takdire şayan. günümüzdeki en büyük problemlerden biri yarım yamalak bilgi sahibi olup ahkam kesmek.

    yalnız bir problem olduğunu düşünüyorum: (bkz: #2715774) ilgili yazıda iyice ayyuka çıkan bu kadar keskin hatlarla futbolcuları kategorize etmek. bu yaz transfer döneminde adımızın anıldığı her futbolcuyu hem de orta saha gibi belli bir bölgede olmasına rağmen direkman bir don biçildi. bir futbolcu birkaç şeyi çok iyi yapıyor birkaç özelliği ise hiç yok ön-kabulü ile yaklaşmak bana oyuncular pokemon kendisi de usta pokemon eğitmeni imiş hissi veriyor:)

    yani fm referanslı kavramlaşlatırmaları ve örnekleri üzerinden gideyim: ball-winning dediği felipe melo, anchor dediği fernando’dan fejsa’dan daha iyi savunmayı üçlüyor. veya deep-lying playmaker savunma önü oyun kuran dediği pirlo ve rakitic belli düzey savunma becerisi olmasa zaten orda oynayamaz. sonuç olarak eski tip forvet arkası on numara değilse bir orta saha oyuncusu ya daha defansif top kapma özellikleri ön plandadır ya da öne doğru oynama özelliği ön plandadır. bu kadar ayrıntılarda boğulmaya gerek yok gibi sanki. alt yapıda sağ bek oynayıp profesyonel hayatında forvet olan bir sürü futbolcu var, dar bir alanda 10-15 metre yeri kaydı diye o orta saha oyuncusu ‘aaa ne alaka ya?’ olmaz yani.
App Store'dan indirin Google Play'den alın