resim
Ömer Bayram
Takım:-
Mevki:Sol Bek
Yaş:32
Boy:1.75
Uyruk:Türkiye
  • 668
    bir maçta* iyi oynamıştır. bu onu elbette ki galatasaray ilk 11'i için yeterli bir oyuncu yapmaz. ancak burada neler yazılyıordu mesela?

    ''galatasray tarihinde gördüğüm en kötü futbolcu''
    ''1. ligde bile oynayamaz''
    ''ben bu halimle ondan iyi oynarım''

    demek ki öyle değilmiş. süper lig'de akhisar forması ile milli takım havuzuna girmiş(milli formayı ne kadar hak edip etmediğini tartışabiliriz ama o havuza girecek performansı göstermiş adam) bir oyuncuyu sistemden, önündekinden, yanındakinden bağımsız olarak gömmek bana ön yargı gibi geliyor. ben bu tarz oyuncular(adem, ömer, emre, şener, muğdat) için hep şunu diyorum; bu adamlar zaten bize şampiyonlar ligi'nde katkı versinler diye transfer edilmediler. şampiyonlar ligi'nde muğdat kurtarıcı diye oyun alınıyorsa bu muğdat'ın başarısızlığı değildir, senin plansızlığın, programsızlığındır. nitekim geçen sene planlanan(forvet iki tane alacağız demişti sayın başkan yardımcımız) forvet transferi gerçekleşmiş olsa muğdat zaten şampiyonlar ligi maçlarında tribünde olacaktı. bu adamlar 3 4 tane lig, bir o kadar da kupa maçı oynasın diye alınan adamlar. tabii biri form yakalar, o zaman 3 değil; 13 maç, 23 oynar ligde o ayrı.

    ömer, adem gibi oyunculara yönelik tepkinin ana nedenlerinden birisi de onların yerine genç oyuncularımızın oynaması arzusu ki bunu da anlıyor ve hak veriyorum bu görüşe. ne var ki bizim genç oyuncularımız bizim sandığımız kadar hazır değiller. neden böyle diyorum? fatih hoca zaten hazır olana veriyor formayı. semih'e, emre çolak'a, ozan'a verdi. siz genç bir forvetle adem'i kıyaslayıp, genç bir sol bekle emre'yi, ömer'i kıyaslayıp o da emre/ömer/adem kadar oynardı ne gerek vardı diyorsunuz ama o genç oyuncular kiralık gittikleri alt lig takımlarında bile oynayamıyorlar. oysaki aynı takıma burun kıvırdığımız bu oyuncularımızdan(muğdat eski oyuncumuz tabii) biri gitse, muhtemelen o takımın yıldızı olur, baya da katkı verir o takıma. tabii bu hepsi için böyledir demiyorum, illa ki istisnaları vardır. ancak ben şuna inanırım;

    hak etmediği halde bir yere gelen oyuncu sayısı hayli fazladır; ancak hak ettiği halde hiçbir yere gelemeyen oyuncu bence pek yoktur. belki hak ettiği yere gelememiştir ama en azından bir yerlere yine gelir. yahu bizim bu niye oynamıyor, buna niye şans verilmiyor dediğimiz adamlar bırakın alt ligi, 2. ligde dahi forma bulamıyorlarsa şener'e, adem'e, ömer'e karşı biraz daha saygılı olalım. tabii onlar da işlerine, galatasaray'a ve bize saygılı olmaları kaydıyla.
App Store'dan indirin Google Play'den alın