• 54
    2019/2020 sezonu için pek çok anlamda önem arz eden transferdir.

    ilk olarak takımın ve özellikle de orta sahanın yaşlı olması nedeniyle ve orta sahadaki seri'nin kiralık olması nedeniyle buraya alınacak oyuncunun hem bonservisli hem de genç ve ileride satma ihtimalin olan bir isim olması gerekmektedir.

    seneye orta sahamız içinryan donk, selçuk inan ve michel seri * bizimle olmayacaklar. ayrıca belhanda ve feghouli bile kalacakları kesin değil. (bu ikisi de 30'u bulduklarını da hesaba katmalıyız)

    orta saha, modern futbolda en kritik bölge. buradaki oyuncuların tamamını -25 yaştan seçmeliyiz. hatta alternatiflerini de daha genç isimlerden seçmeliyiz. bunun nedenlerini kısaca özetleyeceğim.

    1) saha dışı kadro planlaması

    2) ekonomik nedenler ve borç durumumuz

    3) ffp'nin verdiği kurallar-dan ötürü alınacak her adamın satılabilir hatta fazlasına satılabilir olması gerekliliği-

    4) saha içindeki yaşlı oyuncuların yükünü taşıyacak dinamizme sahip olması gerekliliği

    5) sadece bu seneyi değil gelecek senelerde de orta saha arayacak durumda bırakılmamamız gerekliliği

    seri yanına gelecek isim uzun yıllar takıma hizmet edecek ve yaşına rağmen 11'de oynayabilecek, ayrıca seri'yi tamamlayıp, statik ve yaşlı takımımıza enerji katacak bir isim olmak zorundadır.

    biz bunu yapmadığımız taktirde seneye orta sahasız kalacağız. bunu unutmayalım ki sadece bu sene değil gelecek seneler de önemli. elimizde atacak kurşun kalmayacak. satacak ve dolayısıyla da alacak adamlar bu nedenle olmak zorunda. aksi halde değirmen susuz dönmeyecek.

    ffp'yi de 3 sene daha bizimle diye kabul ederek hareket etmek, buna göre planlama yapmak zorundayız. en önemlisi de alacağımız her oyuncunun "satılabilir-pazarlanabilir" olma zorundalığı var artık. öyle kafamıza göre hareket edemiyoruz maalesef.
App Store'dan indirin Google Play'den alın