• 18
    aslında kimsenin kimseden kurtulmasına gerek yok. ne diyorduk ''galatasaray bir his takımıdır'' evet bu hissi taşıyan her birey bu formayı sırtına geçirmeye, tezahürat tutmaya, yorumlamaya, sevmeye, eleştirmeye hakkı vardır.

    ve tabii ne diyorduk 315 metreyle dünyanın en uzun pankartında ''1481'den beri kültürün beşiği'' bu kültür ispanya'nın bask bölgesini temsil eden bir takımda veya ingilizlerin soğuk ikliminde yılları devirmiş bir eğitim kurumunun futbol takımı olsa, spor endüstrisine bunu öyle güzel sunarlar ve bundan o kadar güzel gelir ve reklam elde ederler ki bizde imrene imrene bakar adamların ne güzel tarihi var be arkadaş derdik. ancak gel gelelim ki bu bir zihniyet meselesi. liseli veya değil, bu külübü yönetmek için kolları sıvamış kişilere, geride kalanlar bizim değirmenin suyu kesildi gözüyle bakıp kültürün beşiğini farklı emeller doğrultusunda kullanıyorlarsa sorun başlar.

    galatasaray gücünü tarihinden alan ve kültürüyle yaşayan, kültürünün ve tarihinin ona verdiği inançla yeni zaferlere spor branşlarını ve eğitim kurumlarını götüren bir dünya markasıdır. kimsede olmayan bu kültüre sahip çıkıp yazının başında eksik bıraktığım yeri tamamlayayım. aslında kimsenin kimseden kurtulmasına gerek yok, kurtulmamız gereken kişiler değil çıkarcı zihniyettir.

    galatasaray'ın bir his takımı olduğuna inancı olan her renktaş, dünyanın hiçbir kulübünden olmayan bu kültürü yaşatmalı.

    yaşasın galatasaray.
App Store'dan indirin Google Play'den alın