• 156
    en azgın kapitalistlerde bile bir marx hayranlığı vardır. bunun ilk sebebi “herif bizi bizden iyi tanıyor”, ikincisi “160 yıl önce bugünü gören adamın tarihsel olarak sosyalizm gelecek diyorsa dediklerini ciddiye almak lazım” perspektifidir.

    ahmet ercanlar gibi şeylerin che’ye veya deniz’e duydukları saygı onların ideolojilerine değil, pazarlanabilir portrelerine ve karizmalarınadır. yoksa che’nin özel mülkiyete bakışını ve sonucunda ellerinden gidecek mülklere fabrikalara, baba mirası yalılara rağmen duyulan bir saygı değildir bu. onlar daha çok bir kartpostal hayranıdırlar. ondan nemalanır, ceplerini doldurur, yalaklanırlar. yoksa solun s’sini bilen biri daha fabrikasındaki adamın hakkını vermeyen, yapılan grevlere sessiz kalan, tazminatsız adam kovan birini che’ye benzetebilir mi?

    bu gibi ne olduğunu bilmeyen yoldan çıkmışların şu sözlük dahil hiç bir mecrada reklamının yapılmaması da gerekir. bunlar sahipleri tarafından beğenilmek için daha yüksek sesle çemkiren canlılar gibidirler. o sesi çıkarmadan bir halta yaramazlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın