resim
Mbaye Diagne
Takım:Al-Qadsiah
Mevki:Santrfor
Yaş:32
Boy:1.91
Uyruk:Senegal
  • 2551
    gol rekoru sahibi forvetimiz. kısa juventus kariyerini saymazsak ilk defa bu kadar büyük bir kulüpte oynuyor ve hem takımın şampiyonluğa yürümesi hem de transfer bedeli nedeniyle kendisine karşı bu kadar büyük beklenti oluşmuş durumdaydı ve bu beklentinin onda çok büyük stres yarattığını düşünüyorum.

    iş/futbol hayatında mental olarak tam profesyonel olamamış bazı insanlar vardır, yoğun stres altında tam performans gösteremezler. diagne bence böyle bir insan ve bunu aşmaya çalışıyor. sezonun ikinci yarısındaki performansı çok yetersizdi ancak rakip takımların diagne'ye karşı aldıkları önlem ile diğer futbolculara daha geniş alan bırakmayı sağlaması, kendisinin hırsı ve çabası an itibarı ile pozitif bir izlenim oluşturmuş durumda. son maçlarda nasıl pres yaptığına, kaptırdığı topların peşinden nasıl koştuğuna ve hatalarını telafi etmeye çalıştığına bakın. en azından yarım sezon daha şans verilmesi gerektiğini düşünüyorum.

    hatırladığım bazı örneklerden ; mondragon ve rodrigues de takıma ilk geldiklerinde beğenilmemişti. ancak ikisi de zamanla gösterdiği pozitif gelişim ve performansıyla takım adına çok olumlu işler yaptı.

    fatih terim'in yazın diagne'yi mental ve fiziksel olarak iyi hazırlayacağını ve seneye daha olumlu işler yapacağını düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın