resim
Radamel Falcao García Zárate
Takım:Millonarios
Mevki:Santrfor
Yaş:38
Boy:1.77
Uyruk:Kolombiya
  • 1063
    kendisinin transferi ile ilgili yorum yaparken duygusal davranmamak elde değil. ben, eğer transferini gerçekleştirsek oluşabilecek en olumlu ve en olumsuz senaryoları realist bir şekilde yazıp olacakları izlemeyi tercih ediyorum.

    transferi halinde en pozitif senaryo:

    kendisi üzerinden para kazanmak; bu da bizde göstereceği sportif başarıyla doğru orantılı. eğer gelir ve hem ligde hem avrupa'da tecrübesiyle takıma liderlik edip, takım oyununa katkı sağlayıp, eşsiz bitiriciliği ile de tabela yaparsa arap, çin ve amerikan pazarında tekrar alıcılarının dahi çıkabileceğini düşünüyorum. özellikle doğuştan gelen karizması sayesinde amerikan pazarında tercih nedeni olacaktır. en iyi senaryoda kendisini 35 yaşına girmeden hemen önce 6-10 m euro bandında satıp hem bir yıl kendisinin sporcu kimliğinden yararlanmış hem kulübün tanınırlığını ve sinerjisini yükseltmiş hem kendisini bedavaya getirmiş hem de ffp için gelecek sezon transferinde 6-10 m euro'luk bir kaynak yaratmış oluruz.bu konuda en belirleyici faktörse kendisiyle şu aşamada yapmamız gereken maaş pazarlığı.bundan sonra kimsenin asla vermeyeceği 6,5, 7 m euro gibi rakamlarda maaş verirsek kensini satma durumu oluştuğunda en büyük sıkıntıyı onun 2-3 yıl boyunca garanti alacağı bu ücretten fedakarlık etmemesi konusunda yaşarız.
    sportif başarı açısından ise bence en iyi senaryoda bile daha önce yaşadığımız çeyrek final mutluluğunun bir adım ilerisine gitmemiz dahi imkansız.büyük hayallere büyük futbolcularla ulaşılır falan ama öyle kolay değil o işler. büyük hayallere ulaşılacaksa uzan vadede üst üste atılan sabırlı ve doğru adımlarla ulaşılacak.burada önemli nokta diagne'den gelecek parayı falcao'ya bonservis ödemediğimiz için kullanacağımız yer. falcao'ya bonservis ödememek en büyük farkı yaratıyor. eğer o parayı hem takıma seviye atlatacak, hem gelecekte geri dönüşü olan oyunculara kullanırsak falcao işte o zaman bize en büyük faydayı sağlamış olur.

    transferi halinde en olumsuz senaryo:

    2. robin van persie olması; şunu baştan belirteyim bu ihtimal bence yukarıda yazdığım en olumlu ihtimal kadar olası değildir.geçen sene izlediğim bir kaç maçında leş monaco ne kadar bitik olsa da kendisinin hala bir ''futbolcu'' olduğuna şahit oldum. ancak en kötü senaryoda buraya sadece para için gelip hem psikolojik olarak hem fizik olarak kendisini salarsa yıllık 5-7 m euro verdiğimiz adamı kolay kolay kesemeyiz, 2-3 yıl için kendisine bağladığımız bu para bütün camiayı inanılmaz olumsuz bir havaya sokar. başta belhanda ve feghouli gibi takımın sivri isimleri olmak üzere 3 kuruşa tekmeye kafa atan dama ve marcao gibi oyuncularımız falcao'nun aldığı para ve vermediği performanstan aşırı rahatsız olur.herşeye rağmen onu sahada tutmak zorunda olmak teknik heyeti de çok yıpratır. tüm bu sürecin sonunda şampiyonlar liginde gruplardan evimize döneriz.yarım sezon forvetsiz yarım sezon diagne ile oynayıp yine de kazandığımız lig şampiyonluğu dahi riske girer.bunlar sonucunda oyuncularımızın değeri minimuma düşer.ffp önemüzde yıllarda da yakamızda olduğundan değeri yerlere düşmüş kadromuzdan gelecek yıllar için umut bağladığımız adamları dahi 3'e 5'e elimizden çıkarmak zorunda kalabiliriz.taraftar takımdan soğur tüm sinerji kaybolur.

    aman aman tü tü eşhedü enla asla asla .
App Store'dan indirin Google Play'den alın