• 18
    football manager 2012'de bir korner bugı vardı. korner taktiğinde topların ön direğe kesilmesi talimatını verirdiniz. sonra da iki stoperden birine kaleciyi rahatsız etme rolü hava toplarında daha iyi olan diğer stopere de ön direğe koş talimatı verirdiniz. o dönem fm oynayan herkesin aşina olduğu ve stoperlere leblebi gibi gol attıran bir taktikti.

    oyuna başladığınız zaman sporting lisbon altyapısında daha sonradan liverpool'a da transfer olacak olan tiago ilori diye bir eleman vardı. epey düşük bir meblağa alınabiliyordu. bu adamı oyun başında düşük bir bedele alıp tutorial ve özel antrenmanlarla çalıştırıyordum. oyun başında 7-8 civarlarında olan kararlılık, güç, gibi özellikleri bir anda 17-18'e fırlıyordu. ki kararlılık gelişim açısından çok önemli bir özellikti. kararlılığı yükselince antrenmanlarla birlikte top kapma, hava topları, markaj gibi özellikleri savunma özellikleri de yükseliyordu. potential rating'i çok yüksek olmasa da adam bir iki senede antrenmanlarla tam bir canavara dönüşüyordu. ayağı da iyi bir elemandı bu yüzden birkaç kariyerde dmc'ye evirdiğim de oldu.

    işte ben fm 2012'de her kariyerde bu adamı alıp yukarıdaki korner taktiğiyle ya gol kralı yapıyordum ya da gol krallığına oynatıyordum. adam kadıköy'deki bir fenerbahçe derbisinde hat trick yapmıştı hatta. adam o oyunda tam bir eğlence aracına dönmüştü benim için. sırf bu adamla bu tarz işler yapmak için yeni kariyer açıyordum. gerçek hayatta liverpool'a transfer olunca çok mutlu olmuş ve gururlanmıştım. * tabii liverpool kariyeri istediği gibi olmadı ve sonraki fm oyunlarında da ara ara kendisini transfer etsem de hiçbir zaman fm 2012'deki gibi verim alamadım kendisinden. ama fm 2012 diyince de hala aklıma ilori ve gol kralı olduğu kariyerlerim gelir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın