resim
Talat Özkarslı
Mevki:On Numara
Doğum:21.03.1938
Ölüm:10.06.2020 (82)
Uyruk:Türkiye
  • 1
    galatasaray'ın unutulmaz kaptanlarındadır.koçero lakabıyla ün salmıştır.
    --- alıntı ---
    talat özkarslı 21 mart 1938’de gaziantep’te doğdu. ilkokul zamanlarında hüseyin paşa camisi avlusunda, mahalle arkadaşlarıyla futbol oynardı.
    1945 senesinde kamil ocak, ali ocak ve abisi m. hayri özkarslı’nın teşvikleriyle, talat’ı, deşti tarlası’nda oynanan maçlar sırasında izlediler ve talat, amatör şehreküstü takımında, profesyonel olarak futbola başladı. takımda santrfor olarak oynuyordu. şehreküstü, talat’ın attığı gollerin de etkisiyle 7 sene üst üste şampiyon oldu. talat, yapı itibariyle güçlü bir adamdı. futbolun yanında atletizmle de uğraşıyordu. 100m, 200m koşardı. uzun atlama yapardı. rekorlar hep ondaydı. koşmaktan yorulmazdı. devre aralarında cirit atardı.
    şehreküstü takım yöneticilerinden gültekin koçak, izmir’li olduğu için talat’ı, izmir’in göztepe takımına tavsiye etti. 1960 senesinde talat, abisi, nihat ozan, şoför karamaça ile izmir’e gittiler. talat’ı denemek için güzelyalı sahasında hazırlık maçında oynattılar. talat maçta 3 gol attı. talat’ı başka takımların almalarına engel olmak için hemen oyundan çıkardılar.
    talat, 1 yıl amatör olarak göztepe’de oynadı. tatil zamanı talat gaziantep’e dönerken, göztepe kulüp yöneticileri imza attırmak için talat’la, gaziantep’e kadar geldiler. talat’ a istediği parayı vermedikleri için anlaşamadılar. aynı zamanda talat’ın methini duyan gündüz kılıç gaziantep’e gelmişti. talat’ı aldı ve galatasaray’a götürdü.
    talat, galatasaray’da 10 yıl bir fiil futbol oynadı. galatasaray’da orta uç oynuyordu. ergün ercins santrhaf oynuyordu. o gidince gündüz kılıç, talat’ı santrhafa aldı. talat, galatasaray’da 1 sezon satrafor, 9 yılda santrhaf oynadı.
    --- alıntı ---

    http://talatozkarsli.com/index.asp
App Store'dan indirin Google Play'den alın