resim
Éver Maximiliano David Banega
Takım:Newell's
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:35
Boy:1.74
Uyruk:Arjantin
  • 338
    ben fatih terim olsam banega riskini alırdım. yani banega ve falcao'yu alırdım. çünkü şu anda galatasaray hiçbir transfer yapmasa, hiçbir oyuncusunu da satmasa zaten %90 yine şampiyon olacak. yani çok çok fahiş hatalar yapılmazsa ki sanmıyorum ligi galatasaray bu kadrosuyla zaten alır. hocanın buraya takıldığını, yani ben bu sene ligi nasıl alırım? ya alamazsam, şu şu rakipler çok güçlü onları geçemem gibi bir korkusunu, bir endişesi olduğunu da sanmıyorum. hatta ligi büyük olasılıkla o da cepte görüyordur.

    diyeceksiniz ki ee yani? yanisi şu. lig zaten çok fazla saçmalamazsam eğer, oyuncuların yeriyle çok oynamazsam eğer, talihsiz sakatlıklar vs yaşamazsak eğer ligi alırım diyordur hoca zaten. yani orta sahada sezon boyunca donk bile oynasa, oraya transfer olmasa bile, diagne ve mitroğlu kalsa bile yine galatasaray şampiyon olur %90.

    hocanın hedefi avrupa. orada ilerlemek ve belki olur ya kupa almak. şimdi banega ve falcao'yu alırsa bunu yapabilir. şl'de yarı final yapsa mesela olmaz ya, ama ya olursa? veya uefa kupasına düşerde orada devam edersek, o kupayı bir daha alabilme durumu olabilir.

    bugünkü kadro kalsa şl'de maksimum 3. oluruz. uefaya düşer orada da bir yerlerde eleniriz. çokta yukarı turlara çıkmayız zaten. ama işte bu risk alınır bence. ben olsam, galatasaray başkanı veya hocası olsam alırım bu riski. tamam yıllık belki çok vericez. belki 5 milyon euro, banegaya 6 milyon euro falcao'ya vericez ama ya kupa gelirse, bunun kulübe maddi dönüşü çok daha fazla olur.

    galatasaray 2000 uefa kupasını paraya çeviremedi. bunun acısını çok yaşadı kulüp. eğer bir kez daha bunu yapabilirse kulüp bu kez bunu çok çok iyi pazarlayacaklardır. ve kulübe uzak doğu'ya açilma, sponsor vs. inanılmaz para girişi olacaktır.

    ben böyle düşünüyorum. o yüzden banega ve falcao riski alınır diyorum. bu oyuncular gelirler veya gelmezler, onu bilemem ama oyuncuların alınması anlamında girişimlerde bulunup, şartları sonuna kadar zorlardım, ben olsam bende bu riski alırdım.

    bir daha bjk ve fb'yi maddi anlamda bu kadar kötü halde bulamayabilir galatasaray. yani lig bir daha hiçbir zaman bu kadar kolay kazanılabilir bir durumda olmayabilir. o yüzden bu riske değer diyorum ben.

    ve diyorum ki, sende gel banega, sende gel falcao. :)

    edit: belhanda seni her türlü ligde şampiyon yapar ama banega sana avrupa'da kupa getirebilir. unutmayın hagi de galatasaray'a ilk geldiğinde 30 yaşında göbekli bir romenin galatasaray'da ne işi var diyenler olmuştu. o yüzden belhanda sana bu sene lig kupasını yine kazandırır ama banega sana avrupa'da tekrar o özlediğin kupayı kazandırabilir. :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın