• 34
    en son 96-00 arası, hatta zamanı daha daraltırsak 98-00 arası bizde olan şey. elbette fatih hocanın üçüncü döneminde de vardı ama ilk dönemi kadar yine olmadı.
    takım halinde disiplin, karakter, inanmışlık, adanmışlık, aidiyet, çalışma gibi faktörleri takım halinde bir araya getirdiğinizde takım ruhu ortaya çıkıyor. açıkçası takım şampiyon olduğundan değil ama 18-19 sezonunun ikinci yarısından itibaren emarelerini gördüğümüz şeyler çokça var, bu takım ruhu için gerekli olan faktörlerden.
    zaman zaman piri, tudor gibi kondisyon haberlerini duysak da benim en son hatırladığım ve unutamadığım bir haber var kondisyon konusunda. hocamızın ilk döneminde sezon öncesi hazırlık kampında takımı kumda koşturuyordu. antrenmanı orada yaptırıyordu. en azından haberlerini hatırlıyorum.
    şimdi de bartali’yi konuşuyoruz. bugün itibariyle son yapılan antrenmanda göl kenarında koştururken takıma galatasaray marşları şöyletmiş. neden bilmem beni çok mutlu etti bu durum.
    yine takım ruhu için karakterli nokta transferler...
    ilk dönemini zaten biliyoruz hocanın. üçüncü döneminde mesela yabancı sınırı olmasına rağmen riera’yı almıştık ve emre çolak’ı kesememişti ama neyseki sol bekte değerlendirdik kendisini. elemander tanımayanlar için tam sürpriz bir performans olmuştu. melo-ufa-nando gibi transferleri dışarıda tutuyorum. ama sonraki dönemde yine gereksiz yabancı transferlerimiz çok oldu. abi pandev geldi bir ara takımı ya. neyse bu yaz ise daha nokta yabancı transferler geldi ve geliyor haberleri çıkan kişiler de aynı şekilde nokta isimler, en azından bir çoğu.
    marcao’ya messi mi ronaldo mu diye soruyorlar belhanda diyor.
    hemen olmaz ama yönetimle olan bu uyum, hocanın hırsı isteği ve takım ruhu doğru yönde oldukça daha da güzel günler göreceğiz inşallah.
    dipnot: biraz romantik bir girdi oldu sanırım ama bu şekilde hissettim, gördüm ve bu coşkumu sa siz değerli arkadaşlarımla paylaşmak istedim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın