• 20
    fatih hocanin; 2-5-3'e gecisin kolay oldugu icin, 4-1-4-1 oynamak istedigini hepimiz - en azindan bir cogumuz - biliyoruz. yani top rakipteyken 4-1-4-1 dizilen, top bizdeyken de bekleri ileri cikartarak 2-5-3'e donen bir sistemin pesinde hoca.

    4-1-4-1
    http://gss.gs/fe7.jpg

    2-5-3
    http://gss.gs/Hc1.jpg

    henuz 2019-2020 sezonu yaz transfer dönemi bitmedigi icin kesin yargida bulunmak yanlis olur pek tabii. fakat hocanin, uefa kupasini aldigimiz sezondakine benzer bir yapi olusturmak istedigini ve buna uygun bir orta saha planlamasi icerisinde oldugunu dusunuyorum. ama buradaki asil sorunun beklerde oldugu gercegini goz ardi etmis durumdayiz sanirim. zira elimizde hakan unsal ve umit davala gibi oyunun iki yonunu de oynayabilen bek bulunmadigi gibi, hem ffp bazli mali durum hem de forvet ve merkez orta saha mevkiilerine transferin elzem oldugu bir ortamda, kafasindaki oyunu sahaya yansitabilecek bir 4-1-4-1 icin gerekli bek transferlerini yapabilecegimizi zannetmiyorum.

    konuyu bu acidan ele alip, eldeki bek rotasyonu ile 4-1-4-1 oynayacagini varsayarsak, yine yanlis yolda oldugumuzu belirtmek isterim. cunku yukarida gorselini paylasmis oldugum 2-5-3 gecisinde, babel ve feghouli (kendi oyun tarzlarindan dolayi); kimi zaman yardimci forvet gibi oynayan, kimi zamansa ice kat ederek, bindirme yapan beklerin half-spaceleri daha efektif kullanmasini saglayan oyuncular.

    ne mariano ne de nagatomo, babel ve feghouli'nin actigi bosluklari kullanabilen oyun tarzina sahip degiller. cunku o bosluklari ancak cizgiye inen bekler ile dogru ve efektif kullanabilirsiniz.

    ama bu sistemdeki en buyuk problem, her ne kadar gecen seneye gore rotasyonda kullanabilecek oyuncularimiz hem nitelik hem de nicelik olarak artis gostermis olsa da, eldeki oyuncularin birbirlerinin birebir alternatifi olmasi gerekiyor. ve bu yuzden jimmy'den bir belhanda, adem'den feghouli cikartmaya calistigini gorduk leipzig macinda.

    jimmy'nin oyun akli ve teknik kapasitesi geregi bu rolu kotarabildigini ve hocanin bu konuda yine sapkadan tavsan cikardigini dusunsem de, ne adem'in ne de satilmasi gundemde olan yusuf'un feghouli'nin alternatifi olabilecegini dusunmuyorum.

    velhasil kelam, sevgili dostum kaideyi taciz eden istisnanin da belirttigi gibi ben de; 2019-2020 spor toto süper lig cemil usta sezonu'na 4-1-4-1 ile baslasak bile, 4-4-2 veya 4-4-1-1 formasyonlarindan birine donus yapacagimizi dusunmekteyim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın