resim
Fernando Francisco Reges
Takım:Internacional
Mevki:Ön Libero
Yaş:36
Boy:1.83
Uyruk:Brezilya
  • 2268
    ilkokul seviyesinde matematikle verimlilik analizi yapilan ex orta saha oyuncumuz.

    benzer bir hesapla muslera, sneijder, feghouli, belhanda, mariano, nagatomo gibi oyuncularimizi da itinayla gomebiliriz.

    futbol salt transfer maliyetleri uzerinden verimlilik hesabi yapilarak degerlendirilebilecek bir oyun degil. ornegin fernando'nun degerini, bu oyuncuyu hic transfer etmedigimiz bir senaryoda yerine butun bir sezon selcuk'u ya da tolga cigerci'yi koyarak da hesaplayabiliriz ki son iki sezondur sampiyonluk yarisinin ne kadar basa bas gectigi herkesin malumu.

    son iki sezon ozelinde tek maglubiyetin dahi puan siralamasini kokten degistirmesi soz konusuyken, hakkaniyetli bir hesaplama icin bu oyuncunun takimda yer almamasinin alternatif maliyetini de terazinin diger kefesine koymak gerekir.

    gerek tsl, gerek sampiyonlar ligi kazanimlarinin rakiplerle makas acma noktasinda bu kadar dramatik etkileri varken ve yine ayni kazanimlarin marka degeri uzerine katkilari da yadsinamazken, fernando gibi geldiginde galatasaray'in orta saha kurgusunu toparlamis, cok sayida kritik macta inisiyatif kullanarak takimin oyun akillarindan biri olmayi becermis bir adamin "aldigi para - bonservis = maliyet" gibi yuzeysel bir degerlemeye konu edilmesi bana ne hakkaniyete uygun ne de akilci geliyor.

    unutmadan; hayati boyunca ik departmanlarinin gerekliligini ve misyonunu sorgulamis bir adamim ancak haklarini teslim etmem lazim; onlar bile personel verimliligini hesaplarken bu kadar ilkokul matematigi kullanmiyor. genel egilim bu yonde seyretseydi su anda sozluk ahalisinin yarisindan fazlasi muhtemelen issiz gucsuz dolasiyordu....
App Store'dan indirin Google Play'den alın