• 25
    hoş gelmişler. okurluk ve çaylaklık süresince zaten dikkat etmişlerdir ancak yine de hatırlatmakta fayda olan bazı konular var.

    içerik önemlidir ancak gerek içeriği düzgün aktarabilmek gerek saygıyı korumak için biçim ve üslup önce gelir. dil, bir milletin en önemli kültürü ve mirasıdır. bu yüzden dili düzgün kullanmak önemlidir. ''sen türk dil kurumu musun birader?'' gibi anlamsız tepkiler vermek yerine kendi dilinizi, kültürünüzü ve ülkenize bırakacağınız mirası iyi öğrenin ve sahip çıkın. bunu hayatın her alanında aklınızda bulundurun. sözlüğümüzdeki önemini ise duygu ve düşüncelerimizi iyi anlatmanın yolu dili düzgün kullanmaktan geçiyor, diyerek özetleyebiliriz. burada hem imla hem biçimden bahsediyorum. imla ve biçim kötü, yorucu olduktan sonra içerik ne kadar iyi veya dikkat çekici olursa olsun fayda sağlamaz. bunu unutmayın.

    ayrıca buranın bir üslubu var. sözlük olmasının getirdiği ve karşılıklı saygının getirdiği bir üsluptan bahsediyorum. elbette burada da zaman zaman gülüp eğleniyoruz, belirli bir konuda toplu şekilde espriler yapıp tabiri caizse ''cıvıtıyoruz'' ancak unutmayın ki burası twitter veya instagram değil. sürekli içi boş şekilde kalıplaşmış şeyler yazmak, sürekli anlık duygu patlamalarıyla hem formatı yok etmek hem kaliteyi düşürecek şeyler yazmak, sürekli farklı fikirlere saldırmak, sözlüğü forum gibi kullanmak doğru değil.

    hadi hayırlı olsun hepinize.
App Store'dan indirin Google Play'den alın