resim
Radamel Falcao García Zárate
Takım:Millonarios
Mevki:Santrfor
Yaş:38
Boy:1.77
Uyruk:Kolombiya
  • 813
    her ne kadar kendisi yerine 10 milyon € 'ya genç canavar almayı tercih ediyor olsam da yıllık 5/5.5 milyon'a imza atmasına asla karşı çıkmayacağım çılgın forvet.

    kariyerini biraz incelersek en yaşlı düşmanında bile bir heyecan yaratacak istatistiklere sahip(epl hariç)

    porto'ya geldiği ilk sezon, 2009-2010 sezonu, o sezon ligde porto'nun oynadığı 30 maçın 28'inde süre bulan falcao, maç başına 83 dakika sahada kalmış ve 25 gol 7 asistlik katkı yapmış. porto'nun o sezon 70 golle sezonu kapattığını göz önüne alırsak, neredeyse her 2 golden 1ine katkı yaparak kapatmış sezonu. aynı sezon porto şampiyonlar liginde son 16'da arsenal'e elenirken oynadığı 8 maçın tamamında maç başına 80 dakika ile kendine süre bulmuş, 4 gol 1 asistle kapatmış. tahmin edin porto kaç gol atabilmiş? evet, 10 gol. (kupadaki 5 maçta 5 gol 2 asisti es geçiyorum)

    porto'daki ikinci sezonunda ise ligdeki gol sayısında biraz düşüş yaşamış, olası 30 maçın 22sinde maç başına 80 dakika ile süre bulan falcao 16 gol 4 asistle oynamış. porto ise aynı sezon takım halinde 73 gol atmış.
    avrupa liginde sezonun gol kralı olurken porto'nun kaydettiği 38 gol'un 17'si direk falcao'nun ayağından gelirken 2 de asist yaparak %50 katkı standartını avrupa arenasında devam ettirmiş.

    ertesi sezon atletico madrid'in yolunu tutan falcao, burada da ligde olası 38 maçın 34ünde maç başına 87 dakika süre bularak 24 gol 4 asistlik katkı yapmış. bu sezon atletico madrid'in ise yalnızca 53 gol attığını düşünürsek, takımı neredeyse sırtladığını söylememiz abes olmaz. aynı sezon avrupa kupasını alan atletico madrid attığı 33 golun 12'sini de falcao'nun ayağından bulmuş (2 de asist var)

    bir sonraki sezona 3 gol 1 asistle süper kupa'da chelsea'yi tek başına devirerek başlamış, geçmiş iki sezonun aksine avrupa'da süre almazken, ligde 28 gol 1 asistle katkı sağlamış.(atl.'nin ligde attığı toplam gol 65)

    ertesi yıl monaco'nun yolunu tutmuş, fırtına gibi başladığı sezonda(7 maç 7 gol) yaşadığı iki büyük sakatlıkla sezonu 17 maçla kapamış, 9 gol kaydedebilmiş.
    bu sakatlığın ardından maaş yükü ağır gelmiş olacak ki monaco kendisini manu'ya kiralık yollamış. maç başına 50 dakika ile 26 maçta 4 gol 5 asist gibi bir istatistikle oynayıp köyüne, monaco'ya geri dönmüş.
    bir sonraki sezon chelsea de kendisine rotasyonda bir şans vermek istemiş ancak, farklı bir sakatlıkla sezonu 10 maçla kapatmak durumunda kalmış.

    tekrar köyü monaco'ya dönen falcao, monaco'nun şampiyon bitirdiği sezonda 21 gol 5 asistle takımına katkı sağlamış. (monaco toplam 107 gol ile bitirmiş sezonu *)
    şampiyonlar liginde de 8 maçta 5 gol gibi güzel istatistiğe sahip.

    17/18'de takımı dağıtan monaco'da, yine iyi işler yapmış ligde 18 gol 5 asistle oynarken, beşiktaş'ın namağlup çıktığı şampiyonlar ligi gruplarında 5 maçta 3 gollük katkısını vermiş.

    18-19'da kabus gibi bir sezon geçiren monaco, düşme potasının yalnızca 1 basamak 2 puan üstünde ligi bitirmiş, 38 golu anca bulabilmiş. falcao ise 15 gol 2 asistle takımın düşmemesinin tek nedeni olarak kendisine yer bulmuş.(falcao'nun attığı golleri çıkardığımızda ligin dibine demiri atıyor. falcao'nun attığı gollerin neredeyse tamamı anlamlı gol)

    baktığımızda ağır sakatlıklar yaşadığı iki sezon(ki, birisine de çok iyi başlamıştı) ve o iki sezonun arasındaki sezonda geçirdiği manu kariyeri hariç ıslak rüyalar gördürtecek bir kariyer yaşamış falcao.

    asıl iştah kabartan kısım ise, avrupa maçlarındaki akılalmaz skorerliği. yalnızca iki sezonda attığı 27 golle avrupa liginin en çok gol atan 5 oyuncusundan birisi konumunda, şampiyonlar liginde de monaco'nun kabus sezonu olan 18/19'u saymazsak 21 maç 12 gol 1 asist gibi bir istatistiğe sahip.

    instagram'ına, falan bakacak olursak da fiziği hala çok iyi durumda.
    benim diyebileceğim tek şey, ne duruyorsun hadi gel yarın başla olur kendisine.
App Store'dan indirin Google Play'den alın