resim
Ryan Henk Donk
Takım:-
Mevki:Stoper
Yaş:38
Boy:1.92
Uyruk:Surinam
  • 2873
    19 temmuz 2019 rb leibzig galatasaray maçında burada kendisi hariç nerdeyse bütün takım eleştirilmiş fakat kendisine hiç bir şey söylenmemiştir. üstelik maçın en kötü oyuncusu olduğu halde takımın en iyisi falan yazılmış.

    maçın kopma noktası, selçuk'un çıkıp ortaya önce jimmy sonra da yunus'un geçmesiyle başlayan ve 3 dakikada 3 gol yediğimiz zaman süreci ve bu 3 golde de yaptıkları ve yapmadıklarıyla en en büyük sorumlulardan bir tanesi donk. ismail çipe'den bile daha hatalıydı bu gollerde.

    gol gol gidelim. birinci golde, donk adamını kaçırdı sonra tehlikeli noktada faul yaptı. bu golde pay yüzde 35 diyelim. ikinci golde ise donk topu kaybetti . top ademle rakip arasında kaldığında ise çok saçma bir yere koşu yaptı ve alanını boşalttı. sonra ne oldu, araya atılan bir top ve gol. hatanın çok büyük oranı donk'ta. üçüncü golde ise marcao oyunu açmak için sol çizgiye, önündeki linnes'te sol açığa doğru hareketleniyor. rakipte oyunu kurdurmamak için o alanı kapatıyor. normalde bu durumlarda 6 numara oynayan bir oyuncunun boşluğa çıkıp, top alması veya iki stoperin arasına girerek o boşluğu doldurması gerekir. fakat donk, orta sahanın bizim tarafa bakan tarafta izliyor ne olacak diye. sonra arkasında bulunduğu rakip oyuncu, top kazanılınca koşuya başlarken, donk sadece izliyor. gol vuruşu yapıldığı anda donk hala bizim sahanın ortasında bile değil. yani top kaleciden, direkten falan dönse yine tehditsiz bir şekilde rakip oyuncular skor yapacak. bu golde de marcao'dan ve ismail çipe'den daha hatalı olan kişi donk.

    maçta attığı bir iki pas, kendisini değerli gösteriyor fakat bana tamamen algı olarak geliyor bu. mesela attığımız ilk golde, topu tekte mariao'nun önüne oynayan, sonra tekrar ortaya gelerek topu alıp ceza sahasına veren adem büyük. golde baya katkısı var ama hiç konuşulmuyor fakat donk'un attığı bir tane pas onu pogba yapıyor. *

    amacım bir hazırlık maçında oyuncumuzu gömmek ya da çöp ilan etmek değil. ama şunu da unutmamak lazım, hazırlık maçları önemlidir, skor olarak değil ama oyun olarak önemlidir. ne oynamak, nasıl oynamak istediğini bu maçlarda ortaya çıkartırsın. donk tıpkı 2018-2019 sezonunda olduğu gibi, topla çıkarken takıma hiç faydası olmuyor. açık alanda yaptığı savunmaların hepsi gölge savunma.

    peki bunları niye yazdım, eğer şampiyonlar liginden 1-2 galibiyet almak istiyorsak takıma çok iyi bir orta saha daha lazım. eğer maçlara donk ile çıkarsak, 2018-2019 sezonunda olduğu gibi bir galibiyet ya alırız ya alamayız, burada da seri'yi belhanda'yı eleştirir dururuz.

    2019-2020 sezonunda sadece stoper rotasyonunda ve öne geçip korumak istediğimiz maçlarda kullanmamız gereken oyuncu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın