• 5091
    uefa’nın 19 temmuz 2019 itibariyle beklenenden hafif cezalandırdığı türk kulübü.

    nedir bu cezalar?:

    1-)para cezası: 2 milyon euro; eğer ekime ayı ortasına kadar yapılandırma anlaşması yaparsa sadece 1 milyon euro.
    yorum: hem az, hem saçma. trabzon’a uefa gelirinin yarısı dediler, trabzon cas’a başvurdu. muhtemelen fenere verileni örnek gösterip yırtacaklar.

    2-) bu yıl transfer bonservis al-satta minimum başa başı yakalayamazlarsa, önümüzdeki 2 sene hiçbir yeni oyuncuyu uefa listesine yazamayacaklar.
    yorum: problem değil, şişirme rakamlarla dalavere dümenle oyuncu satıp bonservissiz/ düşük gösterilmiş alıp idare ederler. gene de transferde çok coşamazlar. ama o borç olduğu sürece her yıl bu sattığın kadar al karşılarına çıkar yıllık revizyonlarla.

    3-ne olursa olsun, uefaya önümüzdeki 2 yıl sadece 23 oyuncu yazacaklar.
    yorum: galatasaray’a geçen yıl 21di , bu yıl 22 oldu, önümüzdeki yıl 23 diye gidiyor. burada haksızlık olmuş. önünüzdeki yıl 21 ile başlamalıydılar.

    peki 700 milyon borcu, eksi işletme sermayesi ve aktifi, yıllardır olan zarar bilançoları ne olacak?
    genel kar zarar yapma şartı ile ceza vermeleri gerekiyordu. ayrıca cezayı bu kadar geciktirmeleri de başka bir haksızlık.

    devletle , muhtemelen, diğer takımlara. yaptıkları gibi ilk iki yılı ana para ödemesiz( ama faizi ödemeli) , 5 yıllık anlaşmaya gidip nefes alma fırsatı olacak ,bu arada koça/ yapı krediye borç sıfırlanıp hepsi ziraate geçecek. 3. yıl başında ana para ödemesi başlıyor ve 3 yılda bitmeli. ayrıca her adımda ziraat bankasına hesap vermek ve çizdikleri çerçeve içinde hareket etmek zorundalar.

    çok uzun lafın kısası: 2 yıl nefes alma şansı tanıdılar. şampiyon olamazlarsa, enkaz altında kalırlar. bu yüzden bu yıl yapacakları çirkefliğin, haksızlığın, hakem oyunlarının haddi hesabı olmayacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın