resim
Jean Michaël Seri
Takım:Al-Orobah
Mevki:Ön Libero
Yaş:33
Boy:1.68
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 279
    geçtiğimiz sezon adı barcelona, paris saint germain ile anılan, 30 milyon euro bedelle premier lige transfer yapmış, otuzun üzerinde maç oynamış 27 yaşındaki bir oyuncuyu ffp kıskacında buralara getirtebilmek akıl alır iş değil gerçekten. yönetim, teknik heyet eyvallah ama bence bu transfer en çok drogba'ya yazar. emeği geçenlerin eline, emeğine sağlık.

    biraz oyuncudan bahsedecek olursak; seri, tipik afrika kökenli orta saha profilinin biraz dışında kalan bir oyuncu. genelde atletik özellikleri ve fiziksel güçleriyle ön plana çıkan kıta oyuncularına nazaran oyun aklı ve taktiksel bilgisiyle diğerlerinden ayrılan bir yapıda. uçup kaçan, ciğersiz adam yiyen orta sahalardan değildir. onun için afrikanın xavi'si derler. ben de biraz suat kaya havası bıraktı. 8-10 arası oynar. kimi yerlerde 6 numara diye dillendirilse de 10'a yatkınlığı 6'ya yatkınlığından daha fazladır. görece zayıf iç saha maçlarında 6 da oynayabilir ancak şampiyonlar ligi hatta süper lig seviyesi için o pozisyonun yükünü kaldıramaması olası. orta sahanın merkezinde geçiş oyununun tam adamıdır. topu çok fazla dürtmeden, zaman kaybetmeden ayağından çıkartmaya, mümkün mertebe derin ve ters kanada oynamaya bakar. öyle eveleyip gevelemez. melo bunu arada yapardı, çok sinir olurdum. 60-70 değil belki ama 30-40 metrelik pasları milimetrik atar. koridor bulduğunda derinlemesine de gider ancak tercihi her zaman pas önceliklidir. topla vücut dengesi oldukça iyidir. çok çabuk döner. pek görmeye alışık olmadığımız vücut çalımları görebiliriz. çevresinde oynayan oyuncularında oyuna katılımını, verkacı arar, dilinden anlayan olursa tek toplarla küçük üçgenlerde top çevirerek rakibin dengesini bozar. nice'de birlikte uyum içinde oynadıkları belhanda'nın kesinlikle oyununa ekstra bir katkısı olacaktır. önünde daha serbest rolde oynayan bir belhanda ve hemen yanında oyun görüşü ve ayakları ortalamanın biraz üstü ama görece daha sert, diri bir 8 numara koyulabilirse çok başka bir seviye olur.

    en büyük arzum, bizzat hayranı olduğum banega'nın transferi olacaktı. ancak seri ve balhanda ile savunması yarım tık daha iyi ve biraz daha sert bir 8 numara o yapbozu kusursuza getirebilir. boca'dan real madrid'e ilk geldiği dönemlerdeki ısıran bir fernando gago bulunabilirse tadından yenmez.

    satış opsiyonu kullanım durumuyla alakalı olarak ise; 18 milyn euroluk bir çıkış maddesi olduğu söyleniyor. bu rakam galatasaray gibi kulüplerin karşılayabileceği rakamlar değil. olsa bile olmamalı. ama bana kalırsa plan şu şekilde ön görülmüş olabilir. seri 27 yaşında. bir yıl kiralık oynayacak ve eğer fulham bir üst lige çıkamaz ve oyuncu ilk sezonda uçup kaçmazsa bir sezon daha kiralık sözleşme kovalanacak. bu durumda bir sezon daha kiralanacak oyuncu iki sezon sonra tekrar kiralık sözleşmesi bittiğinde 29 yaşında ve doğal olarak piyasası da biraz düşmüş olacak. bu durumda 18 olan opsiyon 9-11 arasına bir rakama bağlamak mümkün olabilir. ancak o zaman da 29 yaşındaki oyuncuya o paralar verilir mi, onu da şimdi düşünmeyelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın