resim
Josef de Souza Dias
Takım:Başakşehir
Mevki:Ön Libero
Yaş:35
Boy:1.88
Uyruk:Brezilya
  • 254
    fenerbahçe'de oynayıp oynamaması sıkıntı değil de, arabista'da oynuyor ve hatta sanırım oynayamıyor olması sıkıntı olan futbolcu.

    evet. yanlış bilmiyorsam, ocak'ta bir sakatlık geçirmişti. öyle bir haber dolanıyordu. o zamandan sonra fazla forma şansı bulamamıştı. yanlış biliyor olabilirim.

    yanlış hatırlamıyormuşum.

    kaynak: https://www.transfermarkt.com.tr/...zungen/spieler/73741

    buraya göre, ocak'ta sakatlanmış ve 17 maç kaçırmış.

    sakalık olmasa bile arabistan'dan transfer yapmak sıkıntı. bunun lig kalitesiyle alakası yok. çin ile arabistan liglerinde transfer yapmak arasında bile dağlar kadar fark var. çinkü fiziksel, iklimsel vesaire şartların getirdiği bazı durumlar söz konusu. yanlış bilmiyorsam, futbolcular arabistan gibi sıcak iklimlerde yeterince antrenman yapamıyorlar. yapıyordur da, şartlar tam olarak elverişli olmuyor zaten. yani antrenman süresi azalırken, yoğunluk da azaltılıyor.

    diyeceksiniz ki afrika'dan transfer yapılmaz o zaman. gerçekten, yaşı geçkin bir futbolcu transferi yapılmaz. çünkü şartlara alışması zor olur. gelelim avrupa'dan arabistan'a gitmiş bir futbolcudan bahsediyoruz. bünyesi avrupa'nın şartlarına alışmış, sonra arabistan'ınkine. şimdi tekrar avrupa standartlarına alışması gerekecek. üstelik futbolcu sakatlık geçirmiş, antrenmanı şartlarını geçtim, maç kondistonu da yok.

    aynı şeyleri rodrigues için de düşünüyorum. ama onun için bunları yazınca bir galatasaraylı olarak kıskanç durumuna düşüyoruz. neyse.

    tüm bunlara bakıldığında hiç de cazip bir transfer olmaz bizim için.

    ki daha oyun yapısına uygunluğu tartışmadık bile.
App Store'dan indirin Google Play'den alın