• 9
    tabi tabi biz türkiye'de hiç ırkçı değilizdir zaten. saatçi,gündüz feneri,yamyam,maymun,şebek vs hiç demeyiz siyahi vatandaşlara. ben mesela binlerce kere duymadım. fenerbahçe taraftarının eboue'ye muz göstermesi de büyük bir şanssızlık zaten. sonra her gelen sporcuya 3.köprü vs demek de hep onları sevdiğimizden. adamların cinsel organlarına şarkılar tezahüratlar yapıyoruz daha ne istiyorlar? ayıp valla. adam utangaç biri olamaz, nasıl gurur duymasın kocamanıyla?

    italya gibi değiliz belki ama sebebi bambaşka bence. türkiye'de sporcuysan paran vardır. özellikle futbol için konuşmak gerekirse futbolcular zengin olur görüşü vardır ki doğrudur. türkiye'de zenginsen herkes seni sever. ne yaparsan yap rezil,rüsva olamazsın.arkasından atıp tutarlar ama gördükleri anda gevşeyip,yılışırlar. kendi karısını evden dışarı çıkarmak istemez ama futbolcu olsa iç çamaşırı mankeni hatunla evlenmekte beis görmeyebilir. bu sebeplerden topluluk halinde hiçbir siyahi futbolcuya tezahürat yapıp hakaret etmezler. tabi her yer tribün değil bu ülkede. ben drogba 50 metreden frikik kullandı diye 30 saniye boyunca adama demediğini bırakmayan bir grup insan gördüm mesela. türkiye'de ırkçılık yoktur lafı hayatımda duyduğum en uyduruk laflardan biridir. işin kötü tarafı çok fazlası da inanır buna. mesela benim okuduğum üniversitede doçent hocam ermeni yapmaz sizin yaptıklarınızı asla demez.afedersin ermeni gibi diyen hiçbir devlet büyüğü yoktur ülkemizde.

    bir de tanım girelim kendileri hakkında. yıllarca sömürülen topraklardan kaçırılıp eziyet edilen,ağır işlerde çalıştırılan,natural olmayan bir selection yüzünden hayatta kalmış atalarının genetik mirası sebebiyle fiziksel güçleri yüksek,atlet sporculardır. belli spor türlerinde çok daha başarılıdırlar. futbolda da çok büyük yıldızlar çıkarmışlardır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın