resim
Emre Mor
Takım:Eyüpspor
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:27
Boy:1.69
Uyruk:Türkiye
  • 1354
    burada emre, galatasaray yönetimi ve menajerler yerin dibine sokulmuş ama anladığım ve farklı bir alanda da olsa 15 yıldır menajerlerle çalıştığım, profesyonel olarak 3 yıl sanatçı menajerliği yaptığım için olayı yorumlamak isterim. soru cevapla daha kolay olacak gibi:
    *menajer nedir ne iş yapar?
    menajer ve özelinde menajerlik ajansı, sporcunun ve sanatçının üretim ve spor faaliyetlerine olan konsantrasyonunu yitirmemesi için gerekli marka (burada emre mor) ve kariyer yönetimini yapar. bu yönetim sırasında, gerekli adımları attıkça ilgili ismi bilgilendirir.
    *sistem nasıl çalışır?
    eğer bir menajer veya ajansla anlaşmalı çalışıyorsanız ve atıyorum anlaşmanız her kazançtan belirli bir yüzdeyse onları devre dışı bırakamazsınız. “menajerinle görüşmek istemiyorum” baskısını fatih terim’den bile yeseniz o şirketle arayı derleyip toplamak sanatçı ya da sporcuya düşer. gerekirse anlaştığınız yüzdeyi verirsiniz ve olay büyümez. hukuki açıdan bir gereklilik bu. siz yalnızken “aman menajerlerim beni kollasın” deyip, fatih terim devreye girince “bana ne menajerden” diyemezsiniz.
    *tecrübesizlik mazeret midir?
    maalesef değildir. 17-35 yaş arası sadece ortalama 18 yıl para kazanılabilen bir sektörde gençlik ve tecrübesizlik mazeret olamaz. bu yaşta milyon eurolar kazanılırken tecrübesiz olunmuyor, iş anlaşmalar yapmaya gelince tecrübesizlikten şikayet ediliyor. emre biraz saha dışı algılarını açmalı ve gerekli iletişim ağını yüzyüze hem galatasaray’la hem menajerleriyle yürütebilmeli.

    burada kimseyi suçlu veya hatalı bulmuyorum ama emre mor’un daha inisiyatif alıp yetişkin bir birey olarak olayları derleyip toplaması gerektiğini düşünüyorum. menajer şirket de galatasaray da bu konuda karşı karşıya gelmemeli.
    not: yalan yanlış haberlere itibar edilmemesi bu süreçte önemli. krizden transfer yapamayan takimlar, spor medyasinin icerik üretememesine sebep oluyor. bu da cirkeflesmelerine ve carpik çurpuk, yalan yanlis, kulaktan dolma bilgilerle sayfa doldurmalarina sebep oluyor. bence takimimizin yönetimi, olgunluguyla menajer sirketin huzursuzlugunu giderecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın