• 1
    kendimi bildim bileli spor yaparim. uzun yillar top oynadim. yogun i$ $artlari nedeni ile birakmak zorunda kaldim. ak$amlari salonda arkada$larla takiliyoduk, çocuklar sirayla gelmeye ba$layinca, artik ona da vakit bulamamaya ba$ladim. öglenleri ko$uyorum yakla$ik 10 yildir.

    neyse, hep ko$ hep ko$ olmuyor. belden yukarsini da çali$tirmak lazim. kuru kuru $nav, mekik olmuyor. yani sikiliyorum, ben yapamiyorum. geçen sene bir barfiks aleti almi$tim, tavana monte edilen, paslanmaz çelikten. ev sahibi ile anla$amadik, takamadim, öyle duruyor.

    kara kara dü$ünürken bir kaç ay önce core bag veya fitnes bag diye bir alatle tani$tim internette. kafama yatti. crossfit'te kullanilan bir alet*. bunun üzerinde biraz yogunla$tim. ara$tirmalar yaptim ve bu ara$tirmalar sonucunda ba$liktaki çanta ile tani$tim.

    hemen internetten sipari$ ettim ve haftasonu elime geçti. pazar sabahi kahvaltidan önce $öyle bir kaç dakika çali$ayim dedim, hazir herkes yatiyorken. öncelikle bendeki çantanin 17 kg oldugunu belirteyim. yani 17 kg çantayi kaldirmakla, saga sola sallamak arasinda büyük fark var.

    neyse, lafi fazla uzatmayayim. spor salonuna gidemiyorum, hem vaktim, hem de param yok diyenler için bitirim bir olay. bu sabah yataktan zor kalktim. afedersiniz taharetlenirken nerede ise gözümden ya$ geldi. sirt, omuz, kol, bel, boyun, karin, el, bilek yani açikçasi belden yukarim ne kadar kasiniz varsa, hepsini yaptiginiz egsersize göre çali$tiriyor.

    olayin mucidi eski bir güre$çi olan ivan ivanov abimiz. güre$çiler içi icad etmi$ ama gel görelim, senin benim gibi fitnes kulüblerine gitmeye vakti ve parasi olmayan insanlar için son derece faydali bir alet olmu$.

    ilgilenen arkada$lar varsa. youtube'daki videolara aldanmayin. ben bir ablaya aldandim da direkt 17 kilodan ba$ladim. abla 17 kiloluk çantaya pazar filesi gibi ordan oraya salliyodu, o sallarsa, ben haydi haydi sallarim dedim ama i$in asli öyle degil. ya o ablanin ki 17 kiloluk çanta degil di, ya da bende i$ yok. siz, siz olun, 12 kg'lik ile ba$layin, yükseltirsiniz.

    a$agidaki videoda ner tür hareketler yapabileceginiz, hangi kas bölgelerini çali$tirabileceginiz hakkinda fikir edinebilirsiniz.

    https://www.youtube.com/watch?v=ri2Lv0b9J04

    not. benimkisi orjinali degil. orjinali deriden. ben çin mali yan sanayisini aldim ama fazlasi ile i$imi görüyoru.

    dipnot. bundan sonra bana hulk diyceksiniz. *
App Store'dan indirin Google Play'den alın